Ποσό ύψους 604.500 ευρώ αξιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τη ΔΕΥΑΡ για τη λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο αντιπεριφερειάχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης με αφορμή τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε συνεδρίασε χθες η επιτροπή για την παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της ΔΕΥΑΡ και του Δήμου Ρόδο για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.


« Ενέκρινε ομόφωνα τον 5ο λογαριασμό 604.500 ευρώ. Ενέκρινε ομόφωνα τον 5ο λογαριασμό που ανέρχεται στα 604.500 ευρώ που πρέπει να καταβάλλει η ΔΕΥΑΡ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ελαιουργών του ιδιώτη που διαχειρίζεται το πυρηνελαιουργείο και στελεχών της Περιφέρειας.
«Ομόφωνα αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις. Στόχος να λειτουργήσει απρόσκοπτα το πυρηνελαιουργείο», τόνισε.

Σε ερώτηση αν λειτουργεί πραγματικά το πυρηνελαιουργείο ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε:
«Δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ του συνεταιρισμού και του ιδιώτη. Είναι σφραγισμένη η δομή από την υπηρεσία. Για να αποσφραγιστεί πρέπει να υπάρχει νέα σύμβαση μεταξύ της Ένωσης και του Ιδιώτη»

Για τα απόβλητα των ελαιουργείων τόνισε πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο.
«Θα αντιμετωπιστεί το θέμα με νόμιμο τρόπο όπως κάθε φορά χωρίς προβλήματα», τόνισε.
Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στις εκθέσεις της Κρεμαστής και της Anuga.

Αναφορά έκανε και στην σύσκεψη του πρωτογενή τομέα που είχε στόχο την συγκέντρωση των αιτημάτων που θα υποβληθούν στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα δώσουμε βάρος στις προσλήψεις προσωπικού. Η Περιφέρεια είναι πολύ υποστελεχωμένη. Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουμε είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους αγρότες και η μείωση του κόστους παραγωγής ιδιαίτερα στα νησιά», δήλωσε .
Αναφορά έκανε και στα σεμινάρια μελισσοκομίας στα Δωδεκάνησα