Λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο

356

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προκειμένου να παραστεί σε συνάντηση που οργανώνει η ΓΣΕΕ για τα εργασιακά προβλήματα αλλά και να διεξάγει στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθέσεως συναντήσεις με υπουργούς απαιτώντας λύσεις.

«Πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά θέματα. Από τα βασικά είναι αυτό που αφορά τον αριθμό των ενσήμων που πρέπει να εξασφαλίσουν φέτος οι εργαζόμενοι στον τουρισμό  για να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Η σεζόν τελειώνει και επικρατεί αβεβαιότητα γιατί δεν έγινε ενημέρωση από το κράτος», δήλωσε στον Sky σήμερα  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Επίσης όπως τόνισε ο κ. Εγγλέζος δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα ένσημα των εργαζομένων που ήταν πέρσι σε αναστολή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη  στο περιθώριο διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθέσεως.

«Ελπίζουμε στις συναντήσεις με τους υπουργούς που θα είναι στη ΔΕΘ να λάβουμε απαντήσεις για τα θέματα που καίνε τους εργαζόμενους γιατί ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που το ΕΚΡ θα πιέσει τα υπουργεία για λύσεις των προβλημάτων ο κ. Εγγλέζος τόνισε:

«Έχουμε θέσει όλα τα θέματα στους βουλευτές του νομού έχουμε προβεί σε ανακοινώσεις.  Δεν σταματούμε  τον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων».