Μένουν τα μέτρα για εστίαση και διασκέδαση μέχρι 23 Ιανουαρίου

160

Ο κύβος ερρίφθη από την Επιτροπή Ειδικών, η οποία αποφάσισε την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη.

Επειτα από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να παραταθούν για ακόμη μία εβδομάδα, μιας και η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει να είναι μεγάλη, διατηρώντας την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μέτρα θα παραταθούν για τουλάχιστον μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου, καθώς βάσει της προηγούμενης απόφασης οι περιορισμοί ίσχυαν μέχρι τις 16 του τρέχοντος μήνα.

Πάντως, τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, κάτι που δεν αποκλείει εκ νέου παράτασή τους εφόσον βέβαια αυτό κριθεί απαραίτητο, με την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον (όταν αυτή έρθει) να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Πρώτη προτεραιότητα, πάντως, αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση παραμένει η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Μέτρα: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

«Σήμερα (σ.σ. χθες), Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μία εβδομάδα».

Μέτρα: Παραμένει στο «mute» η μουσική σε εστίαση, διασκέδαση

Η εισήγηση της Επιτροπής ήταν τα μέτρα να εφαρμοστούν για μία εβδομάδα ακόμη στην ολότητά τους και χωρίς αλλαγές.

Παρότι τις τελευταίες μέρες ακουγόταν έντονα ότι μπορεί μεν να παραταθούν τα μέτρα, αλλά να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, οι ειδικοί είχαν αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της μουσικής δεν πρέπει να αρθεί στην παρούσα φάση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μίας μικρής χαλάρωσης των μέτρων, είχε πέσει στον τραπέζι το ενδεχόμενο της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση, μετά τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να μεταβληθεί καμία άλλη από τις απαγορεύσεις που ισχύουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο τελικά δεν προχώρησε, καθώς υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς αυτό.

Η δεύτερη αλλαγή είχε να κάνει με την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων, από το 10% και έως χίλια άτομα στο 20%, αλλά ούτε αυτό προς το παρόν διαφοροποιήθηκε.

Πηγή:iefimerida.gr