Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 για τους εμβολιασμούς στα ιδρύματα αλλά και για το νέο που χτες αποκαλύφθηκε πως ο πρώην πρόεδρος προσελήφθη τώρα ως γιατρός covid!

Η ανακοίνωση

Πλείστα ερωτηματικά έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο τρόπος χειρισμού, από τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του θέματος που αφορά τις προσλήψεις γιατρών για τις ανάγκες των περιθαλπομένων.

Όποιος διαβάσει βιαστικά την ανακοίνωση πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος, που φέρει ημερομηνία 05.03.21 και έχει δημοσιευθεί  με τον αριθμό  ΑΔΑ: 6ΝΖ8469Η5Ζ-ΟΧΒ και  την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου όπως  έχει αναγραφεί στα πρακτικά και αναρτηθεί επίσης στη Διαύγεια, δεν θα  καταλάβει και πολλά.

Μια δεύτερη και πιο προσεκτική ανάγνωση όμως του κειμένου της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, που ελήφθη στις 3 Μαρτίου 2021 και δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  με αριθμό ΩΚΓ8469Η5Ζ-ΚΑΘ   προκαλεί ερωτηματικά, για τον πραγματικό αριθμό των προσλήψεων και των επιλεγέντων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το  Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., προκειμένου και καλύψει τις κατεπείγουσες ανάγκες του, πρόκειται να συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά παροχής ανεξάρτητων ιατρικών  υπηρεσιών  με δύο (2) Ιατρούς ειδικοτήτων, ως ακολούθως:-έναν (1) Ιατρό ειδικότητας για την ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός των περιθαλπομένων/προστατευόμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με ένα γιατρό με απόφαση που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια όμως στις 10.02.21 και με αριθμό ΑΔΑ: ΨΤΑ4469Η5Ζ-Ρ12.

Τελικά η απόφαση της διοίκησης  αφορούσε την πρόσληψη ενός ή δύο γιατρών  και πότε έγιναν;

Η χρονική διάρκεια όλων των συμβάσεων των γιατρών είναι για ένα μήνα ;

Ποιος είναι ο γιατρός που προσελήφθη μετά την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 5 Μαρτίου με αριθμό ΑΔΑ: 6ΝΖ8469Η5Ζ-ΟΧΒ;

Ευσταθούν ή όχι οι πληροφορίες ότι ως γιατρός Covid 19 έχει προσληφθεί τελικά, ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Συνάφθηκε τελικά σύμβαση μαζί του  και αν ναι  ανακοινώθηκε κανονικά στη Διαύγεια όπως όλες οι υπόλοιπες που αφορούν το Κέντρο;

Μπορεί να σταθεί από ηθικής απόψεως η  σύναψη συνεργασίας με  έναν άνθρωπο  τον οποίο απομάκρυνε από τα καθήκοντα του, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου;

Και ενώ συμβαίνουν αυτά έντονη δυσαρέσκεια αλλά  και οργή προκαλεί το γεγονός, ότι ήδη  έχουν εμβολιαστεί  όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.Σε εφαρμογή των μέτρων άμεση προτεραιότητα στον εμβολιασμό, έχει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου, που έρχεται σε άμεση επαφή με τα άτομα που περιθάλπονται στο κέντρο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου  δεν ανήκουν στις τάξεις του  υγειονομικού προσωπικού και δεν έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς. Προς τι λοιπόν η βιασύνη για τον εμβολιασμό και την υγειονομική τους θωράκιση, έναντι των υπολοίπων πολιτών και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες  που  στωικά ακόμη  περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν;

Επειδή οι πολίτες έχουν βαρεθεί να λαμβάνουν   υποσχέσεις που δεν τηρούνται   και να ακούν  μόνο λόγια επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις τόσο για το αν προσελήφθη ως γιατρός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας  ο πρώην πρόεδρος του αλλά και για το γιατί εμβολιάστηκαν  όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Διαφορετικά η κοινωνία, θα μείνει με την εντύπωση πως η άνιση  μεταχείριση, οι διακρίσεις  και οι διαχωρισμοί μεταξύ πολιτών, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

 605 total views,  4 views today