Τις συνέπειες της αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα Υγείας και της πλήρους αδιαφορίας της για τα νησιά, πληρώνουν οι κάτοικοι της Σύμης, αλλά και των άλλων νησιών του νομού Δωδεκανήσου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, με αφορμή το θέμα που ανέδειξε σήμερα το πρωί ο sky για το περιστατικό που έχρηζε διακομιδής από τη Σύμη και δεν διατίθετο μέσο ούτε εναέριο, ούτε πλωτό!

Επί του θέματος το ΜέΡΑ25 τονίζει:

Το περιστατικό που αφορά την άρνηση μεταφοράς ασθενή, με εγκεφαλικό από τη Σύμη, με δικαιολογία τις κακές καιρικές συνθήκες  αποδεικνύει ότι οι νησιώτες, έχουν αφεθεί στην τύχη τους αφού η πολιτεία δεν τους προσφέρει  τα στοιχειώδη. Είναι για την κυβέρνηση  πολίτες δεύτερης διαλογής.

Πως θα μπορέσουν  να ζήσουν στον τόπο τους, αν δεν  έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας;

Η άρνηση των γιατρών να υπηρετήσουν στα ιατρεία  των νησιών, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι, για  να μην παρέχονται οι  υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται οι κάτοικοι.

Η υποστελέχωση του κέντρου υγείας Σύμης θα έπρεπε να είναι  ένας λόγος παραπάνω, για την γρήγορη  έγκαιρη μεταφορά των ασθενών από το νησί στη Ρόδο για νοσηλεία. Η βραδυπορία για  περιστατικά  που αφορούν εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Παρόλα αυτά για  την μεταφορά του ασθενή με εγκεφαλικό από τη Σύμη, η πολιτεία αρνήθηκε να απογειώσει ελικόπτερο επικαλούμενη τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ήταν δηλαδή  πιο ασφαλής η μεταφορά του ανθρώπου μετά από …13 ώρες με το πλοίο της γραμμής;

Ο ασθενής απλά  στάθηκε τυχερός και άντεξε τη μεταφορά του μέχρι το νοσοκομείο της Ρόδου.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν ισχύει το ίδιο και άνθρωποι χάνονται εξαιτίας της αδιαφορίας και της αναλγησίας του κράτους, για τα νησιά και τους κατοίκους τους.

Γιατί αναλγησία  και αδιαφορία, συνιστά και η αργοπορία στον εμβολιασμό των κατοίκων της Σύμης.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής, μέχρι τώρα έχουν  κάνει την πρώτη δόση εμβολίου 130 κάτοικοι από τους 3.000 που ζουν στο νησί. Είναι δηλαδή σαν να μην έχει εμβολιαστεί κανείς, αφού το τείχος ανοσίας κτίζεται αφού έχουν λάβει όλοι και τις δύο δόσεις του εμβολίου και  έχει περάσει και εύλογο χρονικό διάστημα. Οι κάτοικοι της Σύμης μένουν εκτεθειμένοι στον φονικό ιό με ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι κοροϊδία όσα λέγονται περί … έγκαιρης ολοκλήρωσης του σχεδίου ‘Ελευθερία’ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όταν οι ακρίτες που έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα μένουν απροστάτευτοι.

Η περίπτωση της Σύμης αποδεικνύει  περίτρανα την αδιαφορία του κράτους .

Αποδεικνύει πως η περιβόητη νησιωτικότητα που τόσα έχουν γραφεί για αυτήν παραμένει μόνο στα λόγια.

Αποδεικνύει πως οι υποσχέσεις για την στελέχωση του ιατρείου του νησιού αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην  μεταφορά των περιστατικών είναι κενό γράμμα.

Τουλάχιστον ας φροντίσουν να  ενισχύσουν το λιμενικό στη Ρόδο με ένα μεγάλο σκάφος, που θα μπορεί να μεταφέρει περιστατικά γρήγορα και με ασφάλεια από τη Σύμη και τα άλλα νησιά,της περιοχής ευθύνης του.

Γιατί τα απλά σκάφη που διαθέτει ο λιμενικός σταθμός της Σύμης δείχνουν και αυτά τον εμπαιγμό του κράτους για τους νησιώτες.

 269 total views,  2 views today