Με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει πλήρη κάλυψη σε μια απαράδεκτη και πρωτοφανή συμπεριφορά, αναφέρει σε νέα απάντησή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, έξω από το Εργατικό Κέντρο και την αντιπαράθεση με τον Αντιπρόεδρο των Ξ/Υ.

Συγκεκριμένα επισημαίνονται τα παρακάτω:

Θυμίζουμε ότι προχθές 1/12, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε να επιβληθούν πρόστιμα για παράνομη μετακίνηση σε μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, προέδρους και μέλη ΔΣ επιχειρησιακών Σωματείων, μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, οι οποίοι είναι όλοι τους ταυτόχρονα και μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Μια πράξη που την επανέλαβε και χθες και καυχήθηκε γι αυτό δημόσια σε ΜΚΔ και τοπικά ραδιόφωνα, εγκαλώντας μάλιστα και την αστυνομία που δεν παρεμβαίνει!

Ο λόγος που βρίσκονταν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο χώρο του ΕΚΡ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είναι για να υποδεχθούν εργαζόμενους οι οποίοι ζητούν ενημέρωση και συμβουλές, αλλά και με αφορμή ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτήσεων επαναπρόσληψης. Αυτό είναι μάλιστα κάτι που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το κάνουν κάθε χρόνο την περίοδο των επαναπροσλήψεων.

Φέτος λόγω της πανδημίας, γίνεται με περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων και με βάρδιες.

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΔΣ των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανάμεσα στα εμετικά που λέει και γράφει, είπε ότι ο ίδιος έχει «χαρτί» για να κυκλοφορεί. Το «χαρτί» που έχει, είναι η βεβαίωση μετακίνησης που έχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τα σωματεία πρέπει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται να παραμείνουν δραστήρια. Τέτοιες βεβαιώσεις έχουν και τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων προφανώς πιστεύει ότι πρέπει οι βεβαιώσεις αυτές να συνοδεύονται και από δηλώσεις νομιμοφροσύνης και πολιτικών φρονημάτων!

Δε θα σταθούμε στην ψευδολογία και τη χυδαιολογία της εν λόγω ανακοίνωσης. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν αν τα στελέχη του ΠΑΜΕ βρίσκονται σε χειμερία νάρκη ή στους δρόμους κάθε μέρα.  Άλλωστε αν ήταν όπως τα γράφει η ανακοίνωση, μάλλον οι συντάκτες της δε θα έμπαιναν στη διαδικασία να γράψουν ένα τέτοιο κείμενο.

Εφόσον τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ήταν ενήμερα και έχουν εγκρίνει αυτή την ανακοίνωση, αρά και τη στάση του συγκεκριμένου, φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο. Διαφορετικά πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

 809 total views,  2 views today