Ανανέωση:

Οι εργασίες στον Δήμο Χάλκης προχωρούν με αμείωτο ρυθμό και δίνουν αισιοδοξία και δύναμη τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους μόνιμους κατοίκους, δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο Γεωπόνο – Δασολόγο η ανανέωση και το κλάδεμα της κόμης μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων, συγκεκριμένα 388 στον αριθμό. Τα δέντρα κρίθηκε αναγκαίο να κλαδευτούν για την ασφάλεια πρωτίστως των δημοτών αλλά και για την ίδια την φροντίδα, την ανανέωση και την ενδυνάμωση τους ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ζημιών σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταφορά των εγκαταλειμμένων οχημάτων από όλες τις περιοχές του νησιού μετά την παρέλευση των 45 ημερών από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου με την σήμανση «εγκαταλελειμμένο», με επικεφαλής την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αγγελική Βογιατζόγλου  και την άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ρουσσακη και τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Χάλκης.

Συνέχεια στις εργασίες δόθηκε με το άσπρισμα και το καθάρισμα σε όλες τις ρίμες του οικισμού από τα συνεργεία του Δήμου. Έγινε η προμήθεια υλικών και σε άμεση συνεργασία με το Λιμενικό ταμείο Νοτιάς Δωδεκανήσου προγραμματίστηκε για τις επόμενες ημέρες το βάψιμο σε όλες τις δέστρες των σκαφών στην πιάτσα. Καθώς επίσης και ο καλλωπισμός και το βάψιμο όλων των στηλών του ηλεκτροφωτισμού στο παραλιακό μέτωπο.

“Παρά τις εξαιρετικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας τον τελευταίο μήνα και παρά το γεγονός ότι ελάχιστες εργασίες πραγματοποιούνται καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, στον Δήμο Χάλκης διατηρούμε την αισιοδοξία και την εργατικότητα μας και προχωράμε μπροστά με όσα εφόδια και εργαλεία έχουμε.
Παραμένουμε στο πόστο μας, συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας, αισιοδοξούμε για το μέλλον”, αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Φραγκάκης.

 1,004 total views,  2 views today