Η εκπαιδευτική διαδικασία θα ξεκινήσει με τη μεγαλύτερη επιστημονική καθοδήγηση  και ασφάλεια δήλωσε στον Sky σήμερα η  υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

Όπως τόνισε θα  είναι τόσο αυστηρός  ο έλεγχος που θα βοηθήσει στην καταγραφή στην ιχνηλάτηση και στην προστασία της υγείας των παιδιών.

«Οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ και στης ΟΛΜΕ δεν είναι κατά του ανοίγματος των σχολείων. Οι ενστάσεις αφορούν τα υγειονομικά  πρωτόκολλα. Δεν ήταν οι αντιδράσεις λοιπόν και από τα κόμματα για τη  δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων. Εμείς είμαστε σε συνεχή στενή συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών και  τις εισηγήσεις τους τις μετατρέπουμε σε πολιτικές αποφάσεις. Θυμίζω ότι με το άνοιγμα των σχολείων είχαμε τα περισσότερα κρούσματα.   Αυτό έγινε γιατί τα παιδιά είχαν έρθει σε επαφή  με τους συμμαθητές τους χωρίς τεστ. Τώρα με τα τεστ μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου που έκλεισαν τα σχολεία ήταν πολύ λιγότερα. Τώρα  θα γίνονται περισσότερα τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», τόνισε η κ. Μακρή.

Σε ερώτηση για το επιχείρημα που εκφράστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι τα σχολεία θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού η κ. Μακρή δήλωσε:

“Είναι διαφορετικές οι απόψεις που εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πιθανότητα παράτασης των σχολικών διακοπών κατά μια εβδομάδα  δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε σε κάτι.  Τα παιδιά αυτά θα ήταν επίσης σε επαφή με κοινωνικό φιλικό  και συγγενικό περιβάλλον χωρίς μέτρα και άρα εκτεθειμένα στη νόσο. Η πρώτη εβδομάδα θα ξεκινήσει με τη διενέργεια τριών self test. Βεβαίως και θα υπάρξουν κρούσματα. Όμως θα  είναι τόσο αυστηρός και συντονισμένος  ο έλεγχος που θα βοηθήσει στην καταγραφή στην ιχνηλάτηση και στην προστασία της υγείας των παιδιών. Επιστημονικά θα κάνουμε ότι καλύτερο με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών».

Σχετικά με την πρόταση που έχει γίνει από το Κίνημα Αλλαγής για την μείωση του ποσοστού που χρειάζεται για το κλείσιμο των τμημάτων η κ. Μακρή δήλωσε:

«Η επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει εισήγηση για τη  μείωση του ποσοστού νοσούντων μαθητών  για το κλείσιμο ενός τμήματος .  Ο ελέγχος τώρα σε περίπτωση κρούσματος  είναι αυτό που θα βοηθήσει στην προστασία των παιδιών.  Θέλουμε τα σχολεία ανοικτά με την μεγαλύτερη  προστασία των παιδιών»

 

 160 total views,  2 views today