Νομική ρύθμιση με την οποία οι αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα  σχολεία, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη  και θα χάνουν τη γονική μέριμνα επεξεργάζονται τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης όπως δήλωσε σήμερα στον Sky η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

«Τα παιδιά χάνουν μαθήματα. Οι διευθυντές  ενημερώνουν τις υπηρεσίες και την Εισαγγελία για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.  Αυτό μπορεί να οδηγήσει και στην αφαίρεση της γονικής μέριμνας. Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η ποινική δίωξη των αρνητών γονέων γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχε καταργήσει τη σχετική διάταξη», δήλωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε πως με την νομοθετική πρωτοβουλία θα καλυφθεί το κενό που υπάρχει τώρα.

«Το αδίκημα αυτό θα γίνει πλημμέλημα  και θα τιμωρείται και ποινικά. Η πιο σκληρή τιμωρία για ένα γονιό που αρνείται την εκπαίδευση του παιδιού του θα είναι να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Η μόρφωση είναι υποχρέωση για το κράτος και τους γονείς είναι και δικαίωμα των παιδιών», υπογράμμισε η κ. Μακρή.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των γονιών που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο η κ. Μακρή είπε:

«Δεν είναι πολλοί. Το υπουργείο δεν έχει πλήρη εικόνα γιατί τα σχολεία έχουν αυτονομία. Οι διευθυντές πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία. Παρόλα αυτά έχουμε εκείνα. Τα περιστατικά δεν είναι πολλά. Όμως και ένα και δύο παιδιά να είναι σε όλη την Ελλάδα η πολιτεία έχει υποχρέωση να τα προστατεύσει. Και πολιτεία δεν είναι μόνο το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι εισαγγελικές αρχές».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στα σχολικά τμήματα που έχουν κλείσει λόγω covid.

 405 total views,  2 views today