Μανέτας:Για τους ασυνεπείς πελάτες βάζουμε… πλαφόν!

254

Φραγή σε εκείνους που δεν είναι συνεπείς στις  υποχρεώσεις τους προσπαθεί να βάλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα της.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ.Βασίλης Μανέττας γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένα πλαφόν προκειμένου να σταματήσει η άρνηση για πληρωμές των λογαριασμών.

«Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να παρέχουμε νερό σε επιχειρήσεις ή νοικοκυριά που έχουν αφήσει απλήρωτους για παράδειγμα δέκα με δώδεκα λογαριασμούς του νερού», τόνισε ο κ. Μανέττας.

Η προσπάθεια φαίνεται αποδίδει γιατί σταμάτησε  να αυξάνεται το ποσό των ανείσπρακτων οφειλών.

«Σταμάτησε να αυξάνεται το ποσό των ανείσπρακτων οφειλών Δεν μηδενίστηκε όμως γιατί αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε ο κ. Μανέττας.

Σε λίγους μήνες πάντως όπως είπε θα εφαρμοσθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ.

«Βούληση είναι να υπάρξει εξορθολογισμός . Δεν προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε αυξήσεις στην τιμή του νερού. Ειδικά για το Βόρειο τρίγωνο πρέπει να γίνουν μειώσεις», τόνισε.

«Η οικονομοτεχνική μελέτη που αφορά τη νέα τιμολογιακή πολιτική είναι υπό σύνταξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη θα τεθεί προς έγκριση σε αρκετούς φορείς και όχι μόνο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ και του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Μέχρι και από την Εθνική Γραμματεία Υδάτων πρέπει να εγκριθεί» , είπε ο κ. Μανέττας.

Για την νέα τιμολογιακή πολιτική λαμβάνονται υπόψη αρκετοί παράγοντες.