Μανέττας : Με σύνεση και συνεννόηση επιτυγχάνονται οι στόχοι

296

«Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό έρχεται μέσα από τη συλλογικότητα τη σύνεση και τη συνεννόηση» δήλωσε στον Sky o αντιδήμαρχος Αφάντου και αρμόδιος για θέματα δημοτικής ακίνητης περιουσίας  κ. Βασίλης Μανέττας

«Θα συνεχίσω ότι έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη περίοδο από τον κ. Τάσο Σπανό τον οποίο ευχαριστώ.  Κατέβαλλε προσπάθειες και έχουν δρομολογηθεί έργα.  Ήδη είχα μια πρώτη συνάντηση με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αφάντου δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση σχετικά με την χωροθέτηση του βιολογικού στην περιοχή των Κολυμπίων ο κ. Μανέττας τόνισε:

«Το θέμα του βιολογικού βασανίζει την τοπική μας κοινωνίες εδώ και δεκαετίες και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Και από την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ είχα δηλώσει πως πρέπει να έχουμε στα χέρια μας κάτι χειροπιαστό δηλαδή τη μελέτη για το έργο για να  μιλήσουμε και να προχωρήσουμε. Δεν οδηγεί πουθενά η κουβέντα αν δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για να κάνουμε διάλογο. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να δοθεί λύση και στα Κολύμπια και στα Αφάντου. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν εγκαταστάσεις που να σέβονται το περιβάλλον  ».

Η μελέτη για τον βιολογικό στα Κολύμπια θα είναι έτοιμη σε έξι με επτά μήνες.

Ο κ. Μανέττας αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου  Ρόδου.

«Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ποια  ακίνητα μας ανήκουν και τι πρέπει να κάνουμε για εκείνα που δεν μας ανήκουν. Μετά θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση τους. Θα ξεκινήσουμε σταδιακά γιατί ο τομέας είναι τεράστιος. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Θα δοθεί έμφαση για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τα  ακίνητα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην παλιά  Λαχαναγορά στο Νεώριο. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τακτοποιηθεί η δημοτική περιουσία», είπε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση για τα ακίνητα στην Ελεούσα τόνισε πως και για αυτά η διαδικασία θα προχωρήσει βήμα βήμα .