«Η δυναμική του Ελληνικού Τουρισμού στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια, στον ανθρώπινο παράγοντα», τόνισε από το βήμα της ετήσιας συνάντησης επιχειρηματικής αριστείας του Ελληνικού Τουρισμού Treasures of the Greek Tourism 2018, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα και σοβαρά εμπόδια, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού λόγω της υπερφορολόγησης, αλλά και της έλλειψης ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στην προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Είμαστε δεσμευμένοι σε μια πολιτική μείωσης των φόρων που θα περιλαμβάνει άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και στο 11% σταδιακά, κατάργηση του ειδικού φόρου διανυκτέρευσης, μείωση στους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση στις εισφορές των επαγγελματιών και στο φόρο τα μερίσματα από το 15% στο 5% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Σήμερα ο κ. Κόνσολας στην ημερίδα με θέμα “Τουρισμός και Περιβάλλον: Πολιτική για μια βιώσιμη ανάπτυξη” που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Χανίων κατέθεσε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μία πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη για τον τουρισμό που περιλαμβάνει αποκλιμάκωση της φορολογίας, νέο χωροταξικό, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και εφαρμογή της πολιτικής αυτής με στοχευμένες δράσεις σε όλη την επικράτεια. Κυρίως όμως χρειάζεται, όπως είπε, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο με κίνητρα με έναν νέο αναπτυξιακό νόμο.

 576 total views,  2 views today