Κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται με το προοίμιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Εκκλησία, τα οποία, μάλιστα, αφορούν στους κληρικούς της Δωδεκανήσου, που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θέτει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση, αλλά και ασφαλιστική δικλείδα, για την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των κληρικών, μέσω της επιδότησης του Δημοσίου προς την Εκκλησία, σε βάθος χρόνου. Και αυτό γιατί αν ανακύψουν δημοσιονομικά προβλήματα, η επιδότηση αυτή μπορεί να περικοπεί ενώ δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των κληρικών της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με δεδομένο ότι στο προοίμιο της συμφωνίας δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρεται, επίσης, και στις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου για 10.000 νέες προσλήψεις στις θέσεις των 10.000 κληρικών, οι οποίοι δεν θα θεωρούνται, πλέον, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα μισθοδοτούνται με δαπάνες του δημοσίου.

 562 total views,  6 views today