Την άποψη  ότι θα  πάμε στη νέα σεζόν βλέποντας και κάνοντας εξαιτίας της πανδημίας εξέφρασε μιλώντας στον Sky o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος .

Αυτό αναφέρθηκε γιατί  ρυθμός των προκρατήσεων είναι χαμηλός από τις περισσότερες αγορές για τα ξενοδοχεία της Ρόδου.

«Με  αυτό που ζήσαμε  τα τελευταία χρόνια και  μάθαμε να μην φοβόμαστε όταν το  κοντέρ είναι μηδενισμένο. Έχει αλλάξει ο  τρόπος που σκέπτονται και αντιδρούν οι πελάτες ενώ έχουν καθιερωθεί οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής », είπε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

Ο κ.Μαρκόπουλος τόνισε πως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να πορευθούν για άλλη μια χρονιά με ψυχραιμία.

Το πρόγραμμα προβολής της Ρόδου

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Ρόδου για το 2022 που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού .

«Είναι ένα γενικό πρόγραμμα που στην πορεία εξειδικεύεται. Αυτό που παρουσιάζεται είναι οι κωδικοί. Ανάλογα τις συνθήκες εφαρμόζονται οι δράσεις. Στην εποχή που ζούμε δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς. Ούτε για τον επόμενο μήνα δεν ξέρουμε πως θα δώσουμε βάρος», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σε ερώτηση για το που θα πρέπει να εστιαστεί η προβολή της Ρόδου ο κ. Μαρκόπουλος είπε:

«Η ψηφιακή προβολή έχει πρωτεύοντα ρόλο και σημασία στις εποχές που ζούμε. Και γιατί οι πελάτες μας είναι πιο κοντά στο ίντερνετ. Ως προς τις χώρες που θα πρέπει να στοχεύσουμε  τα δεδομένα αλλάζουν. Πέρσι την άνοιξη λέγαμε για τις αφίξεις από το Ισραήλ και μετά από ένα μήνα τα στοιχεία άλλαξαν.  Μετά έκλεισε η Σκανδιναβική αγορά. Υπάρχει στο πρόγραμμα του Δήμο πληθώρα δράσεων που αφορούν πολλούς  τομείς . Είναι πολλά δηλαδή που θα πρέπει να γίνουν σωστά και ταυτόχρονα».

Το προσωπικό στα ξενοδοχεία

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο portal που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αφορά τους εργαζόμενους που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να στέλνουν τα βιογραφικά τους αλλά και τους ξενοδόχους που θα μπορούν να βρίσκουν προσωπικό.

Έτσι όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΞΡ θα είναι πιο εύκολο να έρχονται και εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας αφού θα τους εξασφαλίζεται και στέγη για τη σεζόν.

 

 

 266 total views,  2 views today