Συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τον θάνατο της Μεγάλης Δωρήτριας της Ρόδου, Πάολας Νεστορίδη και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη» λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, το καθιερωμένο πολιτιστικό μνημόσυνο δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «Η Πάολα, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, τα αφιέρωσε για να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο. Να αφήσει όλη της την περιουσία στη Ρόδο, όπως εκείνη είχε επιλέξει.

Το Νεστορίδειο Μέλαθρο, τη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου και τη μονάδα φροντίδας άπορων ηλικιωμένων στα Κολύμπια (που έχει ήδη δρομολογηθεί), φρόντισε τα μεν δύο πρώτα να ολοκληρωθούν όσο ακόμη ήταν στη ζωή και το τρίτο, το ανέθεσε στο Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη», με τη Διαθήκη της.

Δυστυχώς, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, το καθιερωμένο πολιτιστικό μνημόσυνο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και το Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη», αποφασίστηκε από τους συνδιοργανωτές να αναβληθεί μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

Ο Πρόεδρος, Ευαγόρας Νικολάου – Η Γραμματέας, Πανωραία Παπαχρήστου

 1,137 total views,  2 views today