Μεγάλες οι συνέπειες στην οικονομία από τη μη λειτουργία του Κτηματολογίου

392

Μεγάλες είναι οι συνέπειες στην τοπική οικονομία από την μη λειτουργία του Κτηματολογίου στην οικονομική ζωή του τόπου .

Στις συνέπειες αλλά και στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην μεταφορά της υπηρεσίας στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky εκ μέρους του συλλόγου Ritches o κ. Χ Μαλιαράκης.

«Όλα εξαρτώνται από το Κτηματολόγιο. Δεν μπορεί να αγοράσει κάποιος ακίνητο αν δεν ελέγξει τα βάρη που μπορεί να υπάρχουν. Δεν είναι δυνατό να γίνουν μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες κατασχέσεις και πλειστηριασμού. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα πάνε καλά αφού δεν λειτουργεί εδώ και δέκα μήνες η υπηρεσία. Θα πρέπει να πιεστούν και στην Αθήνα και στο υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μαλιαράκης.

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις που προσφάτως έγιναν ο κ. Μαλιαράκης είπε:

«Η απάντηση για το Κτηματολόγιο δεν δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που όλοι οι φορείς ζητούν. Έχουν περάσει δέκα μήνες και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για το τι θα γίνει και πότε θα λειτουργήσει το Κτηματολόγιο. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της απογραφής. Περιμένουμε να ενεργήσουν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για να παραχωρηθούν οι χώροι που θα λειτουργεί στο εξής το Κτηματολόγιο», είπε.