Σε μία παρατεταμένη εκπτωτική περίοδο θα βρίσκεται πλέον η αγορά, λόγω της τεράστιας οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί εξαιτίας της πανδημίας, όπως δήλωσε στον sky ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός.

Οι θερινές εκπτώσεις που δεν απέδωσαν έληξαν άδοξα, όπως είπε, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως και στα καταστήματα με τουριστικά είδη, που υπέστησαν «ελεύθερη βουτιά».

Οι μειώσεις σε σχέση με πέρυσι κυμαίνονται από 20 έως 90% ανάλογα το είδος της επιχειρήσεων, ενώ κατά παράδοξο τρόπο σημειώθηκε πολύ μεγάλη αύξηση στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, όπως και στα καταστήματα αθλητικών ειδών στη Ρόδο!

“Αυτό το διερευνούμε η αλήθεια για να δούμε που ακριβώς αποδίδεται αυτή η αύξηση -περιέργως- τόσο στα αθλητικά είδη που δεν σταμάτησε μετά την καραντίνα, αλλά και των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, που σημείωσαν μία πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους”, είπε σχετικά.

Οι θερινές εκπτώσεις αν και τυπικά έληξαν στις 31 Αυγούστου, οι προσφορές συνεχίζονται προκειμένου να προσελκύσουν οι επιχειρήσεις καταναλωτές. Η μόνη περίοδος που πήραν μικρή “ανάσα’ ήταν από τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, με τους λιγοστούς τουρίστες να επισκέπτονται την αγορά, αφού η πλειονότητα αυτών παρέμενε μέσα στα ξενοδοχεία all inclusive.

Ο κ. Σπανός σημείωσε ο κορωνοϊός έφερε επίσης αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού παρατηρείται μεγάλος όγκος πωλήσεων μέσω του διαδικτύου, το οποίο θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο.

Τέλος, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον επερχόμενο χειμώνα, κυρίως στη Ρόδο και την Κω, όπου η σύνθεση της οικονομίας βασίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό.

 2,790 total views,  12 views today