Μόλις 17 θρησκευτικοί γάμοι και 52 βαπτίσεις τελέσθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο) στο νησί της Ρόδου, εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του covid-19 και του περιορισμένου αριθμού των παρισταμένων στα μυστήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο sky από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με το 2020, αφού θυμίζουμε ότι πέρυσι το lockdown ξεκίνησε στα μέσα του Μάρτη και ως εκ τούτου είχαν ήδη γίνει αρκετά μυστήρια. Το αντίστοιχο λοιπόν χρονικό διάστημα του 2020, για τους τρεις πρώτους μήνες, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου 50 ζευγάρια με θρησκευτικούς γάμους και έγιναν 90 βαπτίσεις.

Τέλος, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου το 2019, οι γάμοι με παπά και κουμπάρο στο νησί της Ρόδου ήταν 65, ενώ οι βαπτίσεις έφθασαν τις 138!

Ως γνωστόν πολλοί έχουν ήδη μεταθέσει ή αναβάλλει την ημερομηνία που είχαν προγραμματισμένη για να νυμφευθούν ή να βαπτίσουν το παιδί τους, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και το όριο των καλεσμένων, για το επόμενο χρονικό διάστημα, ή για το πρώτο ορισμένοι επιλέγουν την “οδό” του πολιτικού γάμου, ως προσωρινή λύση, μέχρι να οδηγηθούν και στα σκαλοπάτια της εκκλησίας, κυρίως σε περιπτώσεις πρόωρης εγκυμοσύνης.

 571 total views,  6 views today