Αγώνα δίνουν η Διεύθυνση και το προσωπικό του ΟΑΕΔ στη Ρόδο για να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί  μέχρι πριν λίγες ημέρες,  υποβάλλονταν καθημερινά στο κεντρικό κατάστημα  του ΟΑΕΔ στη Ρόδο,   600 με 700 από ισάριθμούς εργαζόμενους στον τουρισμό, που μετά την λήξη των συμβάσεων τους κατέθεταν  τα σχετικά στοιχεία στον ΟΑΕΔ.

Στην παρούσα φάση οι αιτήσεις έχουν φθάσει τις 440 την ημέρα. Δεν παύει  και πάλι να είναι μεγάλος αριθμός για το προσωπικό του ΟΑΕΔ.

Παρά τον όγκο της δουλειάς όμως  το προσωπικό  κάνει αγώνα και ανταπεξέρχεται άριστα και ελέγχει γρήγορα τις αιτήσεις που υποβάλλονται από τους δικαιούχους που δεν ταλαιπωρούνται πλέον περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές.

Αυτό συμβαίνει γιατί η κατάθεση των αιτήσεων  για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας γίνεται ηλεκτρονικά . Δεν χρειάζεται οι άνεργοι να λαμβάνουν αριθμούς προτεραιότητας και να περιμένουν μετά για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους όπως γίνονταν μέχρι πριν τρία χρόνια.

 

 335 total views,  18 views today