Μειωμένες κατά 48% ήταν οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα  στην Ελλάδα στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η μείωση αυτή, που αφορά στις διανυκτερεύσεις τόσο των ξένων τουριστών όσο και των Ελλήνων σε κάθε είδους τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, κ.α.) ήταν η μεγαλύτερη στην ΕΕ, όπου κατά μέσο όρο οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 31%.

Σε σύγκριση, πάντως, με το καλοκαίρι του 2020, η κατάσταση ήταν πολύ βελτιωμένη, ενώ ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τις μακράν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με τον Ιούλιο και πολύ περισσότερο τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο ήταν σχεδόν 21 εκατομμύρια έναντι 15,4 εκατ. τον Ιούλιο και 5,7 εκατ. τον Ιούνιο. Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019, η μείωση τον Αύγουστο ήταν 32% έναντι 46% τον Ιούλιο και 74% τον Ιούνιο.

Σε σύγκριση, όμως, με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν 70% τον Αύγουστο, 120% τον Ιούλιο και 532% τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Eurostat,  το καλοκαίρι του 2021 έδειξε σημάδια ανάκαμψης του τουριστικού τομέα στο σύνολο της ΕΕ, με τον Αύγουστο να παρουσιάζει τα καλύτερα στοιχεία.

Ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου ανήλθε σε 856 εκατομμύρια, ενώ σε όλες τις χώρες σημειώθηκε μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η μικρότερη μείωση, μόλις 5%, σημειώθηκε στην Ολλανδία, ενώ η μείωση ήταν μεγαλύτερη από το 25% σε 10 από τις 24 χώρες της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Η μείωση των διανυκτερεύσεων ήταν μεγαλύτερη για τους ξένους τουρίστες (54% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019) σε σχέση με τους εγχώριους (-10%).

Πηγή:imerisia.gr

 294 total views,  2 views today