Μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» το τουρκικό γενικό επιτελείο θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, για να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών ΕΔ.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι θα  υπερασπιστεί τα δικαιώματά της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο , αποστέλλοντας  μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα» η οποία είναι η επιχείρηση η οποία ομοιάζει με αυτή της Ασπίδας του Ευφράτη.

Η τουρκική ναυτική επιχείρηση «βαφτίστηκε» και υλοποιείται στα πλαίσια σχεδίου «υφαρπαγής» θαλάσσιου χώρου ή μικρονήσου σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η νέο-οθωμανική ηγεσία αφού «σφυγμομέτρησε» αντιδράσεις στην Ελλάδα μετά το περιστατικό της σύλληψης δύο Ελλήνων στρατιωτικών κάτω «από αδιευκρίνιστες συνθήκες» τώρα εισέρχεται στο δεύτερο μέρος του σχεδίου με την «προσπάθεια οικειοποίησης» ελληνικής μικρονήσου από τις 18 που διεκδικεί ο τουρκικός τύπος και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιτσάρογλου.

Ο κίνδυνος ονομάζεται Τουρκία και το σχέδιο μπορεί να αφορά την μεταφορά με πλοίο αιφνιδιαστικά « μονόπλευρα ενθουσιωδών» Τούρκων κατοίκων ( έχει λάβει χώρα με προορισμό το Αγαθονήσι αλλά δεν έφτασαν) ή την απόβαση Τούρκων πεζοναυτών σε κάποιο ακατοίκητη μικρόνησο και την δημιουργία τετελεσμένων.

Όλα αυτά είναι γνωστά, ο χρόνος όμως της υλοποίησης  των τουρκικών προκλήσεων μας δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται για κάτι ακόμα ποιο μεγάλο μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας και αυτό σίγουρα αφορά με την προσπάθεια κατάληψης μικρονήσου

 358 total views,  2 views today