Στις αστοχίες της καμπάνιας που διεξάγει η περιφερειακή αρχή για να πεισθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάσης Μπαράκας.

«Εδώ και  καιρό αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις αστοχίες στις κινήσεις που έπρεπε να είχαν στόχο την αύξηση των εμβολιασμών . Η περιφερειακή αρχή θυμίζουμε ότι  εμβολιάστηκε εκτός σειράς.  Μετά πήραν πρωτοβουλία οι αυτοδιοικητικοί γιατροί για το ίδιο θέμα και είδαμε την αντίδραση της.  Ο κόσμος  για να εμβολιαστεί δεν έχει ανάγκη από αστακούς ούτε από ψωμί και ελιά. Οι εποχές που τρώγαμε αστακούς πέρασαν. Από το 2010 και μετά η πορεία της οικονομίας ήταν διαφορετική. Για να πεισθούν οι πολίτες χρειάζονται σποτ που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και να λύνουν τις απορίες τους», είπε ο κ. Μπαράκας.

Ο κ.Μπαράκας με αφορμή και τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης  τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  γι α να μην ξεφεύγουν από το σωστό δρόμο σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων .

«Οι γιατροί ξέρουν το θέμα και όχι οι πάσης φύσεως «ειδικοί» που διαδίδουν τις γνώσεις τους μέσω του διαδικτύου», είπε ο κ. Μπαράκας.

Σε ερώτηση για τη νέα κάρτα της καμπάνιας που απεικονίζει τέσσερις κοπέλες  που βλέπουν το πέλαγος  κρατώντας   φωτάκια και μια ονειροπαγίδα ο κ. Μπαράκας είπε:

«Για τα εμβόλια δεν πείθουν οι αστακοί ούτε τα κορίτσια στην παραλία. Πρέπει να μιλούν οι ειδικοί. Χρειάζεται πειθώ για να καταλάβουν οι πολίτες την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν.Εκτός και θεωρούν πως τα σποτ τους έχουν νόημα ενώ για την κατασκευή των οποίων έχουν ξοδέψει όσο πολύ δημόσιο χρήμα».

Αναφέρθηκε και στις απευθείας αναθέσεις έργου που αφορά την προβολή σε εταιρείες που έχουν επιλεγεί από την ΠΝΑΙ αλλά και τα χρήματα που διανεμήθηκαν από τη κυβέρνηση σε ΜΜΕ που λειτουργούν σε κεντρικό επίπεδο.

«Εμείς έχουμε καταγγείλει τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Στηρίζουμε εκείνους που μένουν ελεύθεροι και αδέσμευτοι στην ανάδειξη των ειδήσεων», τόνισε ο κ.Μπαράκας  με αφορμή και  την μήνυση που υπεβλήθη στον Sky.

 

 

 1,328 total views,  2 views today