Με “βαρίδι” 100.000 το χρόνο, θα διοικήσουν καλύτερα τη ΔΕΡΜ ΑΕ;

707

Καταπέλτης για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η εταιρεία ΔΕΡΜ ΑΕ ήταν σήμερα μιλώντας στον Sky και στην εκπομπή « Εξήντα Λεπτά» ο τέως πρόεδρος της κ. Γιάννης Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης αποδόμησε κάθε προσπάθεια να φανεί πως  επί θητείας του η εταιρεία δεν πήγε καλά, αφού περιέγραψε λεπτομερώς τα βήματα που έκανε, για να τη βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά. Ανέφερε και  το βαρίδι που παρέλαβε και ήταν η βεβαίωση μισθωμάτων σε βάρος της εταιρείας για ακίνητα τα οποία δεν εκμεταλλεύεται.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη υπενθυμίζεται πως ο κ. Ιατρίδης δεν ελάμβανε μισθό όταν ήταν  πρόεδρος στην ΔΕΡΜ ΑΕ, για να μην την επιβαρύνει περαιτέρω. Αυτό σε αντίθεση με τη μισθολογική κατάσταση της νέας διοίκησης που δημοσιοποίησε σήμερα ο SKY.

Συγκεκριμένα για το νέο πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ έχει εγκριθεί μισθός ύψους 1.500 ευρώ, για τον αντιπρόεδρο 1.400. Οι εντεταλμένοι να λαμβάνουν 1.200 ευρώ έκαστος ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος 1.000 ευρώ.

Επί θητείας του κ. Ιατρίδη, μισθό κάτω των 1.000 ευρώ λάμβανε μόνο ο αντιπρόεδρος.

Στη διάρκεια της θητείας του τ. δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου ο μισθός για τον πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ ήταν 1.500 ευρώ και για τον αντιπρόεδρο 800.

«Ο  κόσμος θα κρίνει αν γίνεται καλή διαχείριση η όχι. Πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα. Εγώ προσπάθησα όταν ανέλαβα το 2019 με ψυχραιμία να δω τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης. Γνωρίζω πολύ καλά πως μια  επιχείρηση με τρεις παθητικές χρήσεις πρέπει να κλείσει όπως ορίζει ο νόμος   .Εξέτασα  τα οικονομικά της ΔΕΡΜ Ε και αναζήτησα τρόπους με τους οποίους  θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα ακίνητα της», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ιατρίδης.

Το πρώτο και μεγάλο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κ. Ιατρίδης ήταν  η βεβαίωση των μισθωμάτων για τα ακίνητα που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜ ΑΕ.

«Είχαν βεβαιωθεί στην εταιρεία 1.256.000 ευρώ . Αυτό ήταν βαρίδι. Με ενημέρωσαν οι λογιστές πως η χρήση του 2019  για την οποία ευθύνη είχε ο κ. Κακούλης θα ήταν ζημιογόνα. Ενημέρωσα το δημοτικό συμβούλιο για τη ΔΕΡΜ ΑΕ πριν αναλάβω. Στόχος μου ήταν  η εταιρία να πάει καλά. Για το λόγο αυτό επέλεξα να μην λαμβάνω μισθό. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα. Το πρώτο βήμα ήταν η παροχή πρόσθετων πόρων στη ΔΕΡΜ ΑΕ για να σταθεί», τόνισε.

Ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε και στα βάρη που προστέθηκαν στην ήδη βεβαρυμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας από την κοιλάδα των Πεταλούδων.

Αιτία όπως είπε ήταν η ζημιά  και η ολική καταστροφή που υπέστη η κοιλάδα από την κακοκαιρία.

«Το κόστος ήταν τεράστιο για να αναγεννηθεί η κοιλάδα και να ανοίξει . Μετά ήρθε η πανδημία που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα. Η σεζόν πέρσι ξεκίνησε τον Ιούλιο με τα έσοδα της εταιρείας να είναι μειωμένα κατά 70%. Έπρεπε όμως να προχωρήσουμε τη διαδικασία και με τα μισθώματα. Με τα δεδομένα που είχαμε ήταν αδύνατο να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Συνέταξα οικονομοτεχνική μελέτη η οποία εγκρίθηκε στην γενική συνέλευση. Η διαχείριση που κάναμε ήταν η καλύτερη δυνατή. Έγινε ότι ήταν δυνατό για να σωθεί η επιχείρηση . Τα έσοδα ήταν μειωμένα σε ποσοστό 70%. Επαναλαμβάνω στην επιχείρηση βεβαιώνονται μισθώματα για ακίνητα που δεν εκμεταλλεύεται όπως το Θέρμαι η αίθουσα στο Ροδίνι το ΟΑΣΙΣ οι κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία. Φέραμε την εταιρεία σε ένα σημείο  να ατενίζει με αισιοδοξία του μέλλον Βασικό όμως είναι να υπαρχει ορθολογική διαχείριση  και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

Ο τ. πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ αναφέρθηκε και στην έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πρόσφατα μιας δύσκολης μελέτης που αφορά την Κοιλάδα Πεταλούδων.Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί  από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Όσο για τις νέες μισθοδοσίες της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΡΜ ΑΕ είπε:

«Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση φορτώνεται με 10.000 ευρώ για τις μισθοδοσίες της διοίκησης. Το λειτουργικό κόστος αυξάνεται δηλαδή  κατά 100.000 το χρόνο. Η επιχείρηση όμως πρέπει να έχει αναπτυξιακή δράση  και να λειτουργεί με  σεβασμό στο δημόσιο χρήμα».

.