Με ηλεκτρονικά μέσα θα εποπτεύονται, περισσότερο,  οι πύλες εισόδου- εξόδου της Μεσαιωνικής Πόλης το φετινό καλοκαίρι.

Η δημοτική αρχή όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηιωάννου εξετάζει προτάσεις για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Το πιθανότερο είναι ότι φέτος δεν θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία για τη φύλαξη των πυλών του μνημείου. Κρίνεται δηλαδή ότι σε ότι αφορά την αποτροπή εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη θα γίνει χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσει να είναι σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα αποτροπής εισόδου δηλαδή οι ηλεκτρονικές μπάρες σε όλες τις εισόδους εξόδους του μνημείου.
«Σε λίγες ημέρες θα έχουμε καταλήξει σε ότι αφορά την επιλογή της βέλτιστης πρότασης για την αποτροπή εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και τον έλεγχο της κίνησης εντός του μνημείου», δήλωσε στο skyrodos.gr o αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζιωιάννου.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους εντός της Μεσαιωνικής Πόλης ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε:
«Υπενθυμίζω ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας security που συνεργαζόμασταν δεν είχαν την αρμοδιότητα να διεξάγουν ελέγχους εντός του μνημείου. Μπορούσαν να υποδεικνύουν στους οδηγούς των οχημάτων να μην εισέρχονται στη Μεσαιωνική Πόλη» .

Σε ότι αφορά τον έλεγχο για την κίνηση των οχημάτων που δεν ανήκουν σε μονίμους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και τη στάθμευσης σε σημεία που δεν επιτρέπεται ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι αποτελούν αρμοδιότητες της ΕΛΑΣ.

Όσο για τους μονίμους κατοίκους του μνημείου εξετάζεται το ενδεχόμενο να εισέρχονται με τη χρήση ειδικού τσίπ που θα αντικαταστήσει τα ηλεκτρονικά χειριστήρια που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν .

 554 total views,  2 views today