Τρεις εργαζόμενοι στη Νορβηγία στον κλάδο της υγείας που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η Ισλανδία.

«Δεν γνωρίζουμε εάν οι περιπτώσεις συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο, επικεφαλής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα διερευνήσει τα τρία περιστατικά, πρόσθεσε ενώ οι εργαζόμενοι τα οποία είναι κάτω των 50 ετών.

«Έχουν πολύ ασυνήθιστα συμπτώματα: αιμορραγία, θρόμβωση και χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων», δήλωσε ο Στέιναρ Μάντσεν, διευθυντής της Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων στο τηλεοπτικό δίκτυο, NRK.

Την Πέμπτη ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχιστεί η χορήγησή του.

 458 total views,  2 views today