Με λουκέτο κινδυνεύουν τα μισά σχολικά κυλικεία!

519

Να βάλουν λουκέτο κινδυνεύουν τα κυλικεία στα μισά σχολεία της Ρόδου αν δεν τεθούν σε εφαρμογή μέτρα για την στήριξη των εκμισθωτών.

Η πανδημία σε συνάρτηση με την οικονομική ανέχεια που πλήττει τα νοικοκυριά εχει προκαλέσει μεγάλη μείωση των εσόδων των εκμισθωτών  των κυλικείων .

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του

Συλλόγου Εκμισθωτών Κυλικείων Ρόδου κ.Γιάννουστας.

«Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Έχουμε μείωση 150-200% στα έσοδα μας την ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά . Η διαδικασία με τα τεστ μας έχει πάει πολύ πίσω.  Τα παιδιά που νοσούν από κορονοϊό δεν έρχονται στα σχολεία ενώ τμήματα ολόκληρα απουσιάζουν μετά γιατί πρέπει οι μαθητές να κάνουν τέστ.  Όταν σε ένα σχολείο  που φοιτούν 500 παιδιά προσέρχονται τα 300 και μετά μένουν 150 καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται», είπε ο κ. Γιάννουστας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό αγκάθι για τους εκμισθωτές των κυλικείων  είναι και τα delivery που κάνουν τα παιδιά γιατί θέλουν να φάνε για κολατσιό κάτι διαφορετικό.

Είναι τα παιδιά που διαθέτουν χρήματα για κολατσιό. Γιατί υπάρχουν και μαθητές που εξακολουθούν να μην διαθέτουν τα ελάχιστα για να βγάλουν την ημέρα στο σχολείο γιατί οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα για να τους δώσουν.

Για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι εκμισθωτές κυλικείων ζητούν από τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει το νόμο που ήταν σε ισχύ πέρσι που έδινε τη δυνατότητα μείωσης σε ποσοστό 40% των χρημάτων τα οποία θα πρέπει να αποδώσουν στο Δήμο Ρόδου.

Για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνάντηση στο προσεχές χρονικό διάστημα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα θα κλείσουν πάνω από τα μισά κυλικεία στη Ρόδο. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση που ούτε και με τη έκπτωση μπορούν ορισμένοι συνάδελφοι να πληρώσουν», τόνισε.