Εκτός ορίων η Τουρκία, βλέπει το Αγαθονήσι ως κατεχόμενο έδαφος. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προχώρησαν σε νέο προκλητικό παραλήρημα κάνοντας λόγο για τουρκικά εδάφη υπό ελληνική κατοχή, με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς, ενώ στις 10.10 σήμερα το πρωί προχώρησαν σε παραβιάσεις πάνω από τα δύο νησιά, τουρκικά μαχητικά, όπως δήλωσε στον Sky ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος.

«Ενώ εμείς είμαστε στον αέρα, πέταξαν πάνω από το νησί μας τα τουρκικά μαχητικά. Το ηθικό μας είναι ακμαιότατο, παρά τις καθημερινές παραβιάσεις πάνω από τα νησιά μας. Είμαστε υπερήφανοι που κατοικούμε στο Αγαθονήσι και φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε στον sky ο κ. Κόττορος, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και με τα μάτια ορθάνοιχτα απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το νησί. Τα F-16 πέταξαν πάνω από τον νησί στις 10:44, ενώ στις 10.10 το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι, στα 24.000 πόδια και οι δύο.

Η ΠτΔ έστειλε χθες μήνυμα αυτοπεποίθησης και εθνικής υπερηφάνειας σημειώνοντας ότι ««Η χώρα μας σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, παράλληλα, όμως, είναι αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε δυνατό τρόπο, όταν και αν χρειαστεί, την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το εθνικό φυλάκιο και την κανονιοφόρο “ΚΡΑΤΑΙΟΣ”.

Ο κ. Κόττορος μίλησε για την αναγόρευση της Προέδρου σε επίτιμη δημότη Αγαθονησίου κι έκανε λόγο για μία πολύ προσιτή προσωπικότητα, η οποία συνομίλησε με όλους τους κατοίκους του νησιού.

 519 total views,  2 views today