Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα το πρώτο “ηλεκτρονικό κουδούνι” στα Γυμνάσια και Λύκεια της Δωδεκανήσου, αφού πριν από λίγη ώρα το σύστημα… έπεσε!

Όπως είπε στον sky ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης, στα Δωδεκάνησα είναι 10.000 οι μαθητές και 1.200 οι εκπαιδευτικοί και η πλατφόρμα του δικτύου υπερφορτώθηκε με αποτέλεσμα να προκύψουν τα προβλήματα σύνδεσης, τα οποία είναι σε διαδικασία αποκατάστασης για να επανέλθει η σύνδεση.

Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στο νομό μας, η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Ως εκ τούτου, δε θα υπολογιστούν σήμερα οι απουσίες των μαθητών, οι οποίες όμως από αύριο θα υπολογίζονται κανονικά, ενώ οι καθηγητές θα απευθύνουν και ερωτήματα στους μαθητές για να υπάρχει σωστή διδασκαλία, χωρίς κενά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα και για τρεις εβδομάδες θα παραμείνουν κλειστές οι δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση.

Τα διαδικτυακά μαθήματα στα σχολεία θα διαρκούν 40 λεπτά. Εξαίρεση αποτελούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Σε όλα τα πανεπιστήμια, μόνη εξαίρεση αποτελούν τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δια ζώσης. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται επίσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

 1,211 total views,  2 views today