Το Κέντρο Υγείας της Ρόδου που φέρει όλο το βάρος για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας έχει  άμεση ανάγκη  από προσωπικό.Ωστόσο οι εκκλήσεις που έγιναν σε όλους τους φορείς και κυρίως στην 2η Υγειονομική  Περιφέρεια που φέρει την τελική ευθύνη έπεσαν στο  κενό. Στο Κέντρο Υγείας Ρόδου  λειτουργούν έξι εμβολιαστικές γραμμές . Ημερησίως τώρα πλέον γίνονται 700 με 800 εμβολιασμοί . Να σημειωθεί  πως όταν λειτουργούσε το mega εμβολιαστικό κέντρο με  24 γραμμές γίνονταν 400 εμβολιασμοί ημερησίως.  Τώρα τα αιτήματα αυξήθηκαν και μαζί τους και οι εμβολιασμοί. Για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας που σπεύδουν να εμβολιαστούν εργάζονται έξι νοσηλεύτριες , τρεις το πρωί και τρεις το βράδυ και δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Ο ίδιος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Νίκος Παυλίδης  εργάζεται από νωρίς το πρωί 06:00 ή 07:00 εως τις 22:00 το βράδυ.

Να σημειωθεί πως ο όγκος της δουλειάς αυξήθηκε μετά την εξαγγελία του  πρωθυπουργού  και τα μέτρα κατά των πολιτών  ηλικίας άνω των 60 ετών  που δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Επιπλέον περαιτέρω αύξηση θα  υπάρξει ακόμη τις επόμενες ημέρες γιατί ανοίγει η πλατφόρμα για τα μικρά παιδιά από 5 εως 11 ετών για τα οποία θα απαιτείται και περισσότερη ώρα και ειδική αντιμετώπιση γιατί φοβούνται νοσηλευτές γιατρούς και βελόνες.

Να σημειωθεί πως στο Κέντρο Υγείας γίνονται εξετάσεις από γιατρούς στους πολίτες rapid test και οι εμβολιασμοί γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη για προσωπικό.

 491 total views,  9 views today