Με τέσσερις κλίνες μόνο λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου!

Αυτό έγινε όπως δήλωσε στο Sky σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης γιατί  στη ΜΕΘ έχουν μείνει μόνο τρεις γιατροί από τέσσερις που ήταν.

Οι τρεις γιατροί όπως έχει επισημανθεί δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και να κάνουν και από δέκα ή και περισσότερες εφημερίες ο καθένας το μήνα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού μέσω της ΠΝΑΙ.

Την τρέχουσα περίοδο είναι σε εξέλιξη όπως είπε ο κ. Ρουμάνης οι προσλήψεις του  επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκε αφού τέθηκαν σε αναστολή 48 εργαζόμενοι που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Παρελθόν αποτελεί όμως το mega εμβολιαστικό κέντρο όπως είπε ο κ. Ρουμάνης.

«Στο Κέντρο Υγείας Ρόδου για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι σε λειτουργία έξι εμβολιαστικές γραμμές. Εκεί γίνεται το εμβόλιο της εταιρείας Phizer ενώ στο νοσοκομείο γίνεται το μονοδοσικό.  Βλέπω πως υπάρχει ζήτηση και σε μικρότερες ηλικίες. Δουλεύει καλά και χθες έγιναν 500 εμβόλια », τόνισε ο κ. Ρουμάνης

Η διοίκηση του Νοσοκομείου τελεί σε αναμονή για  τη συνέχεια της διαδικασία των εμβολιασμών και για τις μικρότερες ηλικίες.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 27 άτομα με κορονοϊό και ένας συμπολίτης μας έχει διασωληνωθεί.

«Σε ότι αφορά τις νοσηλείες δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου .

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε και στο θάνατο της 55χρονης γυναίκας και του θείου της από κορονοιό.

Επίσης εξήγησε και τους λόγους που οδηγούν τους γιατρούς σε διασωλήνωση των ασθενών από κορονοϊό.

«Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήθελε να διασωληνωθεί. Πήραμε εισαγγελική εντολή και την διασωληνώσαμε για το καλό της ζωής της. Πέρασε ένας μήνας αφότου έγινε αυτό. Έμεινε στο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο αναφοράς, είπε ο κ. Ρουμάνης

 371 total views,  2 views today