Ανανέωση:

Σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η συνάντηση του προέδρου κ. Γιάννη Πάππου, του αντιπροέδρου κ. Γιώργου Αντώνογλου και της γενικής γραμματέως κας Φαίδρας Σπανού, με την Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricova και την Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθο της Σλοβακικής Πρεσβείας κα Jana Palatova.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και ανάπτυξης σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και το επιχειρείν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση από την Σλοβακία στη Ρόδο η οποία μάλιστα το 2019 παρουσίασε αύξηση που έφτασε το 7%, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ των δύο χωρών που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα, επισημαίνοντας ότι η Σλοβακία είναι αγαπημένος προορισμός και για τους Δωδεκανήσιους.

Συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Γ. Πάππου και για το μεταναστευτικό ζήτημα, χαιρετίζοντας την τοποθέτηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού κ. Πέτερ Πελεγκρίνι για την «ανάγκη ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο πλαίσιο της πάγιας θέσης των χωρών του Βίσεγκραντ να ενισχυθεί η άμυνα των συνόρων της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δώρισε στην Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα το έμβλημα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κι εκείνη με τη σειρά της δώρισε στον κ. Πάππου έναν τουριστικό οδηγό της Σλοβακίας και τοπικά προϊόντα της χώρας.

Η Πρέσβειρα, αποδεχόμενη την πρόταση των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, συμφώνησε στην διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ Σλοβακίας και Δωδεκάνησου, για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με επιχειρηματίες, παραγωγούς και εμπόρους αγροτικών προϊόντων διερευνώντας τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

 

 102 total views,  2 views today