Σε απάνθρωπες συνθήκες αναγκάζονται να ζουν 100 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στην άτυπη δομή των παλιών Σφαγείων στη Ρόδο, μετά και τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σχετική ερώτηση τους τρείς βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ακόμη:

Στη προσπάθειά τους να ζεσταθούν πριν λίγες μέρες, προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να τεθεί και η ζωή τους σε κίνδυνο. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα μέτρο υγιεινής, παρόλο που βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας, αφού στερούνται ακόμα και το ζεστό νερό. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμιά ειδική μέριμνα για τα περίπου 15 παιδιά και ένα βρέφος λίγων ημερών που διαμένουν σ’ αυτήν την άτυπη δομή.

Εγκαταλελειμμένοι από κάθε τοπική και κρατική διοίκηση, επιβιώνουν μέχρι σήμερα χάρη στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια που προσφέρουν οι κάτοικοι του νησιού.

Η απαράδεκτη κατάσταση στα παλιά Σφαγεία είναι ο καθρέπτης της βάρβαρης πολιτικής που έχει συμφωνήσει η χώρα μας με την ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και έχει μετατρέψει την Ελλάδα και ειδικά τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

  • Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από την άτυπη δομή των παλιών Σφαγείων της Ρόδου σε οργανωμένες κι αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες παραμονής σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας και ιατρική περίθαλψη μέχρι τη μεταφορά τους, παίρνοντας υπόψη και τις συνθήκες της πανδημίας
  • Να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για οικογένειες με μικρά παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

Οι Βουλευτές, Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω, Συντυχάκης Μανώλης

 626 total views,  2 views today