Τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, όπως δήλωσε στον sky.

Ο κ. Μάγγος θα θέσει στον υπουργό διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων την άμεση στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Λειψών και τη λειτουργία της αφαλάτωσης, όσον αφορά τη διαδικασία της αδειοδότησης και προκειμένου να συνεχισθεί το καθεστώς που ισχύει σήμερα στη λειτουργία της, όπως και την προετοιμασία του διαγωνισμού.

Χθες ο Δήμαρχος Λειψών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Οι προτάσεις που κατέθεσε αφορούν τα έργα φωτισμού των ακτών των ακριτικών νησιών, η παράταση ισχύος χρηματοδότησης μελετών λιμενικών έργων που έχουν ενταχθεί στο “Φιλόδημος ΙΙ” και η ένταξη έργων κατασκευής νέων λιμένων τοπικής σημασίας που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα υφιστάμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Επίσης με τον υπουργό Εσωτερικών συζητήθηκαν η πορεία ένταξης του νέου δικτύου ύδρευσης, η αγροτική οδοποιεία, η προμήθεια μηχανημάτων, εξοπλισμού και φωτιστικών και τέλος το νέο λιμάνι επιβατικών πλοίων των Λειψών του οποίου η μελέτη προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, τελεί υπό εκπόνηση και βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

 1,368 total views,  2 views today