Επίθεση  στο δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο βουλευτής κ. Ηλίας Καματερός με αφορμή την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το λιμάνι του  νησιού από ισχυρό σεισμό το 2017.

Ο κ. Ηλίας Καματερός κατηγορεί το δήμαρχο Κω για παραλείψεις και καθυστερήσεις  και υποστηρίζει ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 είχε κατατεθεί  πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για προσωρινές παρεμβάσεις.

«Για φέτος, με κάθε ευκαιρία από το τέλος του 2018 λέμε ότι πρέπει να γίνει μια προσωρινή παρέμβαση αφού για να εκτελεσθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης, πρέπει να κλείσει το λιμάνι. Και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι.Αφού επιτέλους μετά από πιέσεις των πάντων, αποφάσισε να βάλει ξύλινο διάδρομο, έστειλε την μελέτη στην Γ. Γ. Λιμένων για έγκριση η Γ.Γ.. Και ενώ η Γ.Γ. Λιμένων ζήτησε αμέσως (19-02-2019) την έγκριση εργασιών που έλειπε από τον φάκελο, το Λιμενικό Ταμείο απάντησε 12-03-2019.Σήμερα λοιπόν μόλις 14-03-2019 μόλις 1 μέρα μετά, υπεγράφη η έγκριση για τις εργασίες»,  αναφέρει  ο κ. Καματερός.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές από το σεισμό  στο λιμάνι της Κω, θα καλυφθούν με ξύλινο δάπεδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος πιστός στην γνωστή τακτική του προσπαθεί να καλύψει τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις του ρίχνοντας τις ευθύνες τους άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση στην κυβέρνηση.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάγκη προσωρινών παρεμβάσεων στο εσωτερικό λιμάνι για την λειτουργία του κατά την τουριστική σεζόν, αφού οι εργασίες αποκατάστασης δεν ήταν δυνατόν να γίνουν.

Όχι μόνο αρνήθηκε και μας κορόιδευε, αλλά κατηγορούσε συνέχεια την κυβέρνηση και για να εξυπηρετήσει αυτόν τον μικροπολιτικό στόχο άφησε ακόμα και τις σπασμένες πλάκες στη μέση του πεζοδρομίου για να σκοντάφτουν όλοι μέχρι και σήμερα.

Αν δε τραυματιζόταν και κανένας, ακόμα καλύτερα. Θα κατηγορούσε την κυβέρνηση, και ας         ζημιώνεται το νησί από την εικόνα αυτή στους επισκέπτες.

Για φέτος, με κάθε ευκαιρία από το τέλος του 2018 λέμε ότι πρέπει να γίνει μια προσωρινή παρέμβαση αφού για να γίνουν εργασίες οριστικής αποκατάστασης, πρέπει να κλείσει το λιμάνι. Και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι.

Αφού επιτέλους μετά από πιέσεις των πάντων, αποφάσισε να βάλει ξύλινο διάδρομο, έστειλε την μελέτη στην Γ. Γ. Λιμένων για έγκριση η Γ.Γ.. Και ενώ η Γ.Γ. Λιμένων ζήτησε αμέσως (19-02-2019) την έγκριση εργασιών που έλειπε από τον φάκελο, το Λιμενικό Ταμείο απάντησε 12-03-2019.

Παρόλα αυτά δήλωνε ο κ. Δήμαρχος (Βήμα της Κω) ότι κάποιοι κωλυσιεργούν γιατί δεν θέλουν να γίνει το έργο.

Σήμερα λοιπόν μόλις 14-03-2019 μόλις 1 μέρα μετά, υπεγράφη η έγκριση για τις εργασίες.

Ας κρίνουν οι πολίτες ποιος είναι αυτός που δεν θέλει τα έργα και καθυστερεί, καταδικάζοντας το νησί σε απαράδεκτη εικόνα και έλλειψη υποδομών, μόνο και μόνο για να κάνει μικροπολιτική αδιαφορώντας για την ζημιά στην οικονομία του νησιού.

Η  απόφαση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής

Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων  κ. Χρήστος Λαμπρίδης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Aποφασίζουμε

  1. την έγκριση της εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου για την κάλυψη των ζημιών του σεισμού, κατόπιν της υπ.αριθμ. 03/2019 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, σύμφωνα με την σχετική Τεχνική Περιγραφή, προϋπολογισμού 50.427,35 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), στα πλαίσια του άρθρου 91 του Ν.4504/2017 (ΦΕΚ 184Α΄).
  2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.
  3. Το Λ/Χ Κω, που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως ενημερώσει την Υπηρεσία μας για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών.

 1,632 total views,  6 views today