Θολά σημεία στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού βλέπει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων   για εργαζόμενους που δουλεύουν σε εταιρείες που είναι σε πτώχευση ή τελούν υπό εκκαθάριση.

Όπως τόνισε όσα αναφέρθηκαν είναι ένα παράθυρο για να καταργηθούν οι συμβάσεις εργασίας.

«Οποιοσδήποτε εργοδότης μπορεί να δηλώνει ότι δεν πάει καλά και να μην εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις και οι εργαζόμενοι να μένουν ακάλυπτοι . Όλα αυτά είναι ένα παράθυρο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων», είπε ο κ. Χατζησάββας.

Ωστόσο ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παραδέχθηκε πως υπάρχου και θετικά στοιχεία στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού όπως η ηλεκτρονική καταγραφή της προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων .

«Πάγιο αίτημα ήταν να υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα εισόδου και εξόδου από τη δουλειά . Θα πρέπει να καταγράφεται πότε εισέρχεται και πότε αποχωρεί ο εργαζόμενος. Έτσι θα είναι δυνατό να διαπιστώνεται αν υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν περισσότερο από ότι προβλέπεται από τις συμβάσεις τους ή δεν αμείβονται για τις υπερωρίες», δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

Θετικά είδε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τις ανακοινώσεις για το αφορολόγητο όριο  για συγκεκριμένες κατηγορίες εισοδημάτων .