«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα διατηρώντας  ένα πράγμα που με απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό, την ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Γιατί οι ημέρες είναι πονηρές δυστυχώς. Δεν το λέω αναφερόμενος μόνο στους εκκλησιαστικούς  αλλά σε όλον τον πληθυσμό και σε όλες τις τάξεις. Το αναφέρω διότι δυστυχώς   βλέπουμε συμπεριφορές και δεν εννοώ από τον εκκλησιαστικό χώρο   που δεν ευνοούν τη διατήρηση της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε στον Sky σήμερα με αφορμή την έλευση του νέου έτους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος στέλνοντας μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες.

«Φρονώ πως και σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό είναι το αίτημα. Οι δύσκολες καταστάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης από πουθενά. Συντεταγμένα θα πρέπει να προχωρούμε και να τις αντιμετωπίζουμε. Και ο νοών νοείτω», υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος

Για την πανδημία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε πως η εκκλησία εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα που η πολιτεία επιβάλλει.

«Δυστυχώς ζούμε  μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν είχαμε βιώσει πριν από λίγες ημέρες.  Για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού  ακυρώσαμε την τελετή για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τον καθεδρικό ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα μέτρα εφαρμόζονται από την εκκλησία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στην υπόλοιπη χώρα. Εν γένει η εκκλησία επέδειξε μια υπεύθυνη στάση αν  και από τα μέσα ενημερώσεως τονίστηκαν οι συμπεριφορές ελαχίστων κληρικών που κράτησαν διαφορετική στάση από αυτή που κράτησε η εκκλησία . Με σεβασμό  η  εκκλησία  θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα  που ανακοινώνουν και επιβάλλουν  οι αρμόδιες αρχές»

Κλείνοντας για το 2022 ευχήθηκε να είναι η νέα χρονιά καλή και ευλογημένη.

«Να είναι καλή και ευλογημένη η  νέα χρονιά .  Προβλήματα μεγάλα η μικρά υπάρχουν πάντοτε. Η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Το ίδιο και η κοινωνία και όλοι εμείς. Το ζητούμενο δεν είναι το πρόβλημα γιατί αυτό πάντα υφίσταται. Το ζητούμενο είναι εμείς πως το αντιμετωπίζουμε και πως στεκόμαστε, σε μια υπάρχουσα προβληματική κατάσταση. Εκεί είναι η ευθύνη μας που είναι πολύπλευρή και αφορά  όλους τους τομείς της ζωής. Να έχουμε μια καλή χρονιά και ο Θεός να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», είπε.

 221 total views,  2 views today