«Ο  Θεός γίνεται άνθρωπος για να ανοίξει στην ανθρωπότητα μια νέα προοπτική που κάνει τα πάντα καινούργια. Ο άνθρωπος αναζητά το  καινούργιο και προσδοκά να πάει μπροστά και σε ότι αφορά την προσωπικότητα του και σε ότι αφορά την κοινωνία που ζει. Με τη σάρκωση του Ιησούς Χριστός δίνει το κάτι άλλο στον άνθρωπο», δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος με αφορμή τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Σε ερώτηση για τον κορονοιό και τα μέτρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε:

«Είναι μια πραγματικότητα που ζει όλος ο κόσμος. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα η πανδημία. Ακούμε τις πληροφορίες από τα Μέσα Ενημερώσεως και βιώνουμε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Συνανθρωποι μας ασθενούν ή νοσηλεύονται. Οι πάντες φοβούνται. Οποιος πει ότι δεν φοβάται προσπαθεί να απωθήσει την πραγματικότητα. Το ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε ευατούς και αλλήλους. Και η εκκλησία είναι μέσα  σε αυτή την προσπάθεια. Τηρούνται τα μέτρα και λαμβάνονται όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις».

Αναγκαία τα Rapid Test

Ωστόσο η πανδημία  φαίνεται πως έχει απομακρύνει τους πιστούς από την εκκλησία όπως είπε και συνέστησε σε εκείνους που πηγαίνουν στους ναούς να κάνουν τέστ.

«Δεν είναι ο κόσμος που είχαμε πριν από την πανδημία. Ο κόσμος φοβάται τους χώρους συνωστισμού. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο ώστε ο κόσμος να μην στερηθεί την εκκλησία αυτές τις ημέρες αλλά και πάντα. Πρέπει όλοι να πηγαίνουν στους ναούς προετοιμασμένοι έχοντας κάνει rapid test. Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι περισσότερο ώστε σεβόμενοι τους άλλους να τους προστατεύσουμε».

Στις εκκλησίες όπως ανέφερε  δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών των πιστών επίσης  και γιατί δεν συνάδει με τις αρχές του Χριστιανισμού.

« Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται έλεγχοι στις εισόδους των ναών. Επίσης  δεν ξέρω κατά πόσο αυτό συνάδει με αυτό το οποίο η  εκκλησία επαγγέλλεται. Τον “ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω” λέει ο Ιησούς Χριστός. Από την άλλη τηρούνται τα μέτρα οι αποστάσεις και όλοι φορούν τις μάσκες τους. Εμείς παροτρύνουμε να κάνουν και τα τεστ για να υπάρχει ασφάλεια. Επιπλέον δεν θα δημιουργείται διχασμός,γιατί αυτό είναι κάτι που δύσκολα θεραπεύεται. Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται και δεν θα πρέπει να τους δημιουργούμε  αισθήματα ανασφάλειας όταν έρχονται στο ναό.  Όλα είναι θέμα σεβασμό στο συνάνθρωπο. Να προχωρούμε συντεταγμένα όλοι μαζί. Κανείς διχασμός δεν ωφέλησε το κοινωνικό σύνολο».

Ο Μητροπολίτης Ρόδου αναφέρθηκε επίσης και στη βοήθεια που παρείχε το Φιλόπτωχο Ταμείο στους ανθρώπους  που είχαν ανάγκη.

«Ευλογημένα τα Χριστούγεννα με υγεία για όλους. Να προχωρούμε με ομόνοια  σύμπνοια ειρήνη και συντεταγμένα για να  μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Προέχει η ειρήνη που φέρνει ο γεννηθείς Χριστός στις σχέσεις όλων μεταξύ μας», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου.

 

 187 total views,  2 views today