Με απόλυτη ψυχραιμία και προσήλωση στο στόχο που είναι η έλευση περισσοτέρων τουριστών στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2022, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι ασχολούμενοι με τον τομέα.

Αυτή την περίοδο οι προκρατήσεις φαίνεται να παρουσιάζουν υστέρηση στην περιοχή μας γεγονός που ενισχύεται περισσότερο από την ύπαρξη της μετάλλαξής Όμικρον που έχει θέσει σε συναγερμό τους επιστήμονες  και επιβαρύνει τα συστήματα των κρατών μελών της Ευρώπης.

Στην εξέλιξη των κρατήσεων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

«Είναι αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει. Το κλίμα δεν είναι καλό αλλά παρακολουθούμε με προσοχή αυτά που συμβαίνουν», τόνισε.

Σε ερώτηση  σχετικά με τις προκρατήσεις τώρα είπε πως σε σύγκριση με την σεζόν του 2021 είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

«Είναι περίεργα τα πράγματα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις και προβλέψεις γιατί μετά έρχονται οι διαψεύσεις. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή και προχωρήσουμε βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί το 2022 να εξελιχθούν τα πράγματα καλύτερα. ¨Όπως το 2021θέλει γερά νεύρα. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και εκτίμηση της κατάστασης ημέρα με την ημέρα», είπε ο κ. Μιχαλάκης

Σχετικά με τις αγορές που δημιουργούν περισσότερη αισιοδοξία ο κ Μιχαλάκης είπε:

«Το πρώτο διάστημα του 2021ήταν δραματικό. Μετά η κατάσταση βελτιώθηκε. Στον τουρισμό από το 2020 και μετά δεν υπάρχει τίποτε το δεδομένο. Θα πηγαίνουμε σιγά σιγά ημέρα με την ημέρα.  Με την αγορά της Μεγ Βρετανίας είμαστε πιο αισιόδοξοι ενώ είναι διαφορετικά τα πράγματα με τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Δεν λειτούργησε θετικά και η ακύρωση της ΙΤΒ αλλά θα πάμε καλύτερα πιστεύω.

Σε ότι αφορά την έναρξη της τουριστικής σεζόν τόνισε πως έχει προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου με πτήσεις από την Αγγλία και τη Γερμανία.

«Ελπίζουμε να ξεκινήσει κανονικά η σεζόν στο τέλος Μαρτίου . Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δούμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τουριστικής σεζόν και όχι μόνο τα ποσοτικά.Αναφέρομαι στο θέμα των εσόδων που είναι ζήτημα πολύ σημαντικό», τόνισε .

 236 total views,  4 views today