Η σεζόν εξελίσσεται αρκετά  καλά για τη Ρόδο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα αριθμητικά στοιχεία, που έχει στη διάθεση της η διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών  Γραφείων Δωδεκανήσου.

Η κατάσταση στον τουρισμό είναι αρκετά καλύτερη από  ότι αρχικά είχε υπολογιστεί όπως δήλωσε ο πρόεδρος της  Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου.

«Σήμερα στη Ρόδο η κατάσταση  στον τουρισμό είναι αρκετά καλύτερη από ότι υπολογίζαμε. Οι αφίξεις  είναι στο  65 με 67% , αυτών που είχαμε το 2019. Το 2020 τον Ιούλιο είχαμε 111.000 άτομα . Ο Ιούλιος θα κλείσει με 320.000 αφίξεις, έναντι 480.000 αφίξεων το 2019», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Ένας από τους λόγους που η  τουριστική κίνηση εξελίσσεται καλά είναι το γεγονός ότι ανταγωνιστικοί προορισμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγήσει το Νότιο Αιγαίο στο βαθύ κόκκινο του χάρτη του ECDC.

«Eίμαστε ήδη στο κόκκινο του ECDC και σήμερα θα μπούμε στο βαθύ κόκκινο. Αυτό το πετύχαμε μόνοι μας.», σημείωσε.

«Η καλή εξέλιξη της τουριστικής σεζόν πρέπει να καταλάβουμε  πως αφορά όλους μας και όχι μόνο τους επιχειρηματίες του τομέα. Το 95% των εσόδων του τόπου εξαρτάται από την πορεία του τουρισμού. Και δεν  θα αντέξουμε και δεύτερη χρονιά χωρίς να δουλέψουμε σωστά», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που ακολουθούν την ένταξη ενός προορισμού στο βαθύ κόκκινο .

«Είχαμε πως η Τσεχία ανακοίνωσε πως οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας μπαίνουν σε πενταήμερη καραντίνα. Το ίδιο έχει κάνει η Νορβηγία και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Αν θα γίνει όμως αυτό από μεγάλες και βασικές μας αγορές όπως η Αγγλία και η Γερμανία   η σεζόν δεν θα ξανανοίξει. Πρέπει  όλοι μας πολίτες και φορείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να  αγωνιστούμε  ώστε η σεζόν να κλείσει τέλος Οκτωβρίου», τόνισε ο  κ. Μιχαλάκης.

Εκτός από τους εμβολιασμούς που πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών  Γραφείων Δωδεκανήσου τόνισε πως θα πρέπει να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί και οι συγκεντρώσεις.

«Πρέπει να προσέξουμε όλοι μαζί για να πάει καλά ο τουρισμό μας», τόνισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν οχλήσεις  από ξένα τουριστικά πρακτορεία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων ο κ. Μιχαλάκης είπε:

«Βεβαίως και υπάρχουν.  Ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων εδώ όπως και εμείς για τα κρούσματα στις χώρες από τις οποίες αντλούμε τουρίστες.  Και η φετινή σεζόν όπως και η περσινή είναι στην κόψη του ξυραφιού. Πρέπει να προσέξουμε.Αν όχι θα κλείσουμε και είναι κρίμα γιατί πάμε πάρα πολύ καλά»

 

 494 total views,  4 views today