Το τμημα της οδού στην κορυφή του Μόντε Σμιθ που ..."πολύ φωτεινό μυαλό" σκέφτηκε να μονοδρομήσει!!

Απίστευτο και απαράδεκτο το ο,τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην κορυφή του Μόντε Σμιθ!

Μόνο αν οι λόγοι ήταν εθνικής προστασίας θα μπορούσε κανείς να δεχθεί την πιο ανόητη απόφαση μονοδρόμησης στην ιστορία αυτής της πόλης.

Η φαεινή ιδέα ήταν, κατά την απλή λογική, να δοθεί προς χρήση ένας δρόμος – ο παράλληλος που υπάρχει στην ανατολική πλευρά – που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση.

Η μονοδρόμηση όμως της κορυφής του Μόντε Σμιθ απαγορεύει από Ροδίτες αλλά περισσότερο από τους ξένους επισκέπτες μας την απόλαυση μιας μοναδικής διαδρομής.

Για ποιους λόγους έγινε, τι ασφάλεια έχει, τι εξυπηρετεί, πώς σχεδιάστηκε, κατά πόσο έγινε η μονοδρόμηση με κανόνες και πόσο κινδυνεύουν οι οδηγοί τα βράδια, είναι θέμα μεγάλης συζήτησης. Σημειώνεται πως στο μικρό round about στον δρόμο, βάφτηκε ένα σήμα STOP στο οδόστρωμα, μπήκαν τρεις κορίνες – που τις πήραν οι ισχυροί άνεμοι – και ολοκληρώθηκε η μονοδρόμηση.

Ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα είναι η έλλειψη φωτισμού στον μικρό παράλληλο δρόμο που δόθηκε στην  κυκλοφορία, ο οποίος όμως είναι διπλής κατεύθυνσης.

Ο παράλληλος δρόμος – με κόκκινο – που αντικαθιστά τον μονόδρομο της κορυφής, παραμένει όμως χωρίς φώτα και διπλής κατεύθυνσης…

 

 500 total views,  4 views today