Ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν, μέλος του Τουρκικού προεδρικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική σε σημερινή εμφάνιση του που δημοσιεύθηκε στο twitter αναφερόμενος στην σύλληψη των δύο κατασκόπων, κάνει λόγο για αντίποινα με απίστευτο τρόπο:

¨Αναφορικά για αυτούς (τον Τούρκο αξιωματούχο του προξενείου στη Ρόδο) που προφυλακίστηκαν στην Ελλάδα, ή Τουρκία μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο. Μπορούμε επίσης να συλλάβουμε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη.¨

Τα Τουρκικά Νέα που ασχολούνται με θέματα μουσουλμάνων στη χώρα μας, δίνει συνέχεια με όσα συμβαίνουν μεταξύ των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Θράκης και προτείνει να αναθεωρηθεί η ανάγκη να λειτουργεί το Τουρκικό προξενείο της Ρόδου.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα:

Η ιστορία κατασκοπείας που βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους δύο συντοπίτες μας μουσουλμάνους στή Ρόδο, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο δύο αλληλένδετα θέματα.

Το ένα έχει να κάνει με την νομιμοφροσύνη του μειονοτικού στοιχείου έναντι της ελληνικής πολιτείας και το άλλο με την λειτουργία των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στη χώρα μας.

Και τα δύο ζητήματα είναι περίπου ταμπού στην ελληνική κοινωνία. Όταν σχεδόν κανείς από τους πολιτικούς εκπροσώπους της μειονότητας δεν τολμάει να πει μια λέξη εκτός της τουρκικής γραμμής σε οποιοδήποτε θέμα, είναι λογικό να αναμένουμε και κάποιους στο παρασκήνιο να προβαίνουν και σε πιο …προωθημένες πράξεις.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της λειτουργίας του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο αλλά όχι μόνον αυτού.

Η προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων δείχνει την βασιμότητα των κατηγοριών και την επάρκεια των στοιχείων. Είναι λοιπόν δυνατόν όλη αυτή η δραστηριότητα του γραμματέα του Προξενείου να γινόταν εν αγνοία της υπηρεσίας και των προϊσταμένων του; Κι αν έτσι λειτουργεί ένα τουρκικό Προξενείο στη Δωδεκάνησο, τι συμβαίνει άραγε στην Κομοτηνή, όπου το ποσοστό του μουσουλμανικού στοιχείου είναι δεκαπλάσιο από της Ρόδου;

Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, καθότι έχει απαντηθεί πολλές φορές, τόσο από τα γεγονότα όσο και από ανθρώπους που διετέλεσαν υπουργοί Εξωτερικών της χώρας μας.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν καλούμε ως Έλληνες Θρακιώτες και πάλι την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί στις ενέργειες εκείνες που επιβάλλονται για το καρκίνωμα το οποίο κάνει ήδη μετάσταση στη Δωδεκάνησο: άμεσο ξήλωμα του Προξενείου Ρόδου και δραστικός περιορισμός του Προξενείου Κομοτηνής στο πλαίσιο που δικαιολογεί η υποτιθέμενη αποστολή του.

Αφωνα τα Τουρκικά ΜΜΕ με τις προφυλακίσεις

Αφωνία στα τουρκόφωνα ΜΜΕ για τις προφυλακίσεις στη Ρόδο παρά το ότι έχουν περάσει πάνω από 14 ώρες από την απόφαση για προφυλάκιση των δύο υπόπτων για κατασκοπεία στη Ρόδο. Στην Τουρκία δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης δεν έχει υπάρξει κανένα δημοσίευμα σε ΜΜΕ που να βγαίνει από την Τουρκία. Προφανώς αν δεν βγει η επίσημη γραμμή τα ¨βατράχια¨ σωπαίνουν.

Από τα ΜΜΕ της Θράκης η BIRLIK μετέδωσε την είδηση γράφοντας για “ομογενείς που προφυλακίστηκαν”.

Το περιοδικό Αζινλικτσα και η εφημερίδα Γκιουντέμ μετέδωσαν την είδηση κανονικά.

Η Μιλλετ της Ξάνθης μέχρι το μεσημέρι, δεν είχε γράψει απολύτως τίποτε.

 3,155 total views,  2 views today