Στα μειονεκτήματα που εμφανίζουν τα νησιά έναντι της ηπειρωτικής χώρας και άρα και στις αναγκαίες, οριζόντιες πολιτικές για την άμβλυνση αυτών των μειονεκτημάτων αναφέρθηκαν με έγγραφο του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο  Αντιπεριφερειάρχης

Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Μπάρδος.

Αφορμή οι δύο πρόσφατες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, που αμφισβητούν τον ορισμό της νησιωτικότητας, προσδίδοντας  νέο περιεχόμενο στην ουσία του όρου.

Η πρώτη αναφέρεται στην στη μη αποδοχή  των 34 παρατηρήσεων σε ισάριθμα σημεία του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια και η δεύτερη απόφαση αναφέρεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για την πιστοποίηση ικανότητας οδήγησης των οδηγών άνω των 74 χρονών για ανανέωση της αδείας οδήγησης, που εκτός  από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, απαιτείται και η εξέταση οδήγησης με το δικό τους όχημα, που θα πρέπει να μεταφέρουν από το νησί που κατοικούν στο πλησιέστερο τμήμα της διεύθυνσης Συγκοινωνιών του νομού μας, δαπανώντας έτσι την μισή τους σύνταξη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κληθεί να δώσει  λύση στέλνοντας εξεταστές, χρησιμοποιώντας υπαλλήλους από τα  ήδη  υποστελεχωμένα τμήματα της διεύθυνσης Συγκοινωνιών των νησιών μας, συν τον κίνδυνο που διατρέχουν με το να είναι εξεταστές σε ένα όχημα χωρίς πεντάλ στη θέση του συνοδηγού.

«Η άνιση μάχη με την άγνοια της νησιωτικότητας κερδίζεται μόνο με σχεδιασμό και καινοτομία. Ευτυχώς, έχουμε περίσσεια αποθεμάτων και από τα δύο. Για αυτό κρατάμε και το βαθύ μπλε του Αιγαίου αναλλοίωτο», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μπάρδου.

 330 total views,  2 views today