Στην σήμανση των χώρων συγκέντρωσης πληθυσμού  σε περίπτωση σεισμού  προχωρά τώρα ο Δήμος της Ρόδου.

Όπως αναφέρθηκε στο skyrodos.gr  μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πινακίδες για την ενημέρωση του πληθυσμού που σημαίνει για την … ανακάλυψη των χώρων συγκέντρωσης πληθυσμού μόνο σε έξι από τα 100 σημεία που προβλέπεται σε όλη τη  Ρόδο.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν πινακίδες σε τρια  μόνο από τα σημεία που προβλέπεται στη Μεσαιωνική Πόλη και σε άλλα τρια στην πόλη της Ρόδου.

Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία  εγκατάστασης των πινακίδων προχωρά  με πολύ αργούς ρυθμούς  παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που θα πάνε όταν θα υπάρξει κίνδυνος.

Οι χώροι συγκέντρωσης  θα πρέπει όχι μόνο  να είναι κατάλληλοι,  αλλά να μπορούν να εξοπλιστούν κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους πολίτες που θα καταφύγουν σε  αυτούς όταν θα προκύψει ανάγκη.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει η συγκέντρωση πληθυσμού σε ανοικτούς χώρους όταν θα προκύψει κίνδυνος από σεισμό.

Ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο αφού  δεν είναι δυνατό όπως τονίστηκε στο skyrodos.grνα εξασφαλιστούν 100 ανοικτοί χώροι συγκέντρωσης στο νησί.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τους χώρους συγκέντρωσης  όπως τονίστηκε σήμερα όταν θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση … των πινακίδων.

Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών δύναται να ελέγχει τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί  ακόμη  και την εμφάνιση  παλιρροιακών κυμάτων.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα πάντως επιδιώκεται και πάλι συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για την ενημέρωση των μαθητών που φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια της Ρόδου.

« Σκοπός μας είναι να  ενημερώσουμε τους μαθητές . Πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που γίνει σεισμός», τονίστηκε στο skyrodos.gr