Την μόνιμη εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο εργοστάσιο Παραγωγής Ενέργειας της Καλύμνου   ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ  ο δήμαρχος του νησιού  κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, προσθέτοντας πως  το αίτημα θα υποβληθεί από όλους τους δημάρχους της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Διαφορετικά όπως προειδοποίησε η σύγκρουση θα βγει εκτός ορίων.

Στο νησί δεν γίνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης όπως είπε αλλά το πρόβλημα παραμένει και απαιτεί λύσεις.

«Δεν γίνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης και δεν υπάρχουν και τα προβλήματα που προκαλούν. Στην Κάλυμνο  έχουν έρθει πέντε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη όπως έγινε και στην Κω. Πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες δεν θα έχουμε πρόβλημα. Επειδή όμως τα μηχανήματα είναι ενοικιασμένα  σε συνεννόηση με τους δημάρχους Κω της Λέρου και  των Λειψών πρέπει να συναντήσουμε το διοικητή της ΔΕΗ και να ζητήσουμε να υπάρχουν μονίμως εφεδρικές μηχανές ιδιοκτησίας της Δημοσίας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού  σε ότι αφορά τις μηχανές  καθώς η ισχύς που βγήκε εκτός ήταν 20 ΜW», τόνισε ο κ. Διακομιχάλης και πρόσθεσε πως τα νησιά θα  πρέπει να θωρακιστούν ενεργειακά.

«Φαντάζομαι πως θα αφουγκραστούν την αναγκαιότητα οι διοικούντες της ΔΕΗ γιατί αλλιώς η σύγκρουση θα βγει εκτός ορίων. Πάντα οι εφεδρείες πάντα σώζουν την κατάσταση» , προειδοποίησε ο κ. Διακομιχάλης.

Για το θέμα αυτό θα γίνει και τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε και στην τουριστική κίνηση που εξελίσσεται πολύ καλά αυτή την περίοδο.

«Πάμε καλά σε ότι αφορά τον τουρισμό. Όμως οι διακοπές νερού και ρεύματος λειτουργούν αποτρεπτικά στην εξέλιξη της κίνησης», τόνισε.

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα του κορονοϊού.

«Δεν περάσαμε και λίγα με τη νόσο. Τώρα τα κρούσματα έχουν περιοριστεί καθώς και οι κάτοικοι είναι πιο προσεκτικοί . Το πάθημα έγινε μάθημα», τόνισε.

Σε ερώτηση για τα ζητήματα που προωθεί η δημοτική αρχή Καλύμνου ο κ. Διακομιχάλης τόνισε πως  ένα από τα κορυφαία είναι η  πρόταση για το ΧΥΤΑ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενώ θα προχωρήσει  και  το έργο που αφορά την δεματοποίηση των απορριμμάτων.

Σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων από το ελεγκτικό συνέδριο για τα καύσιμα που χρησιμοποιούσε ο βοσκός των Ιμίων ο κ. Διακομιχάλης είπε:

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέφερε για συγκεκριμένο ένταλμα που είναι καταλογιστέο. Μα ένα και μόνο ένταλμα βγήκε στη διάρκεια επτά ετών στο όνομα Βεζυρόπουλος. Όλα τα υπόλοιπα εκδίδονταν από εκκλησιαστικά συμβούλια. Αυτές οι δαπάνες καταλογίστηκαν. Θα απαντήσει ο κ. Κακλαμάνης που δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση».

Ο κ. Διακομιχάλης είπε πως προέβη σε αναίρεση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση θα μιλήσει με όλα τα στοιχεία.

«Οφείλουμε όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία θα μιλήσουμε και εμείς με όλα τα στοιχεία», υπογράμμισε.

 177 total views,  6 views today