Ανανέωση:

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται και πάλι από τη Δευτέρα στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ρόδου, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Αυτό δήλωσε στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού, αφού δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα και παραμένουν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι που έχουν φθάσει στα όρια τους, με αποτέλεσμα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου να λειτουργεί μόνο με μία χειρουργική αίθουσα.

“Την καλή μας πρόθεση, την εξέλαβαν απ’ ότι φαίνεται ως παθητικότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι “κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό, λόγω της κατάστασης, δε θα πεθάνουμε όμως…Θέλουμε να μας δώσουν υγειονομικό “στρατό”, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσει το σύστημα, ενόψει και της σεζόν. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, ενημερώσαμε τη Διοίκηση που από τον περασμένο Ιανουάριο στέλνει αιτήματα, αλλά λύση δεν δίνεται και η κατάσταση είναι τραγική”.

Η κυρία Γαλανού πρόσθεσε ότι οι αναισθησιολόγοι έχουν φθάσει στα όρια αντοχών τους, αφού στους τρεις αναλογούν δέκα εφημερίες ανά μήνα.

“Οι εμπλεκόμενοι φορείς έπεσαν σε παγίδα. Δε μπήκε στο μυαλό τους να σχεδιάσουν ότι η Ρόδος έπρεπε άμεσα να στελεχωθεί. Δείχνει προχειρότητα στο σχεδιασμό τους, καθώς το κέντρο βάρους μετατίθεται τώρα προς τα νότια, στα νησιά μας, δεδομένης της αυξημένης κίνησης που αναμένεται λόγω της σεζόν”, ανέφερε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, φανερά αγανακτισμένη.

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης, όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν πάει πίσω, ενώ είναι συνεχής η ένταση ανάμεσα στους χειρουργούς και τους αναισθησιολόγους, αφού δέχονται τη γκρίνια και τα παράπονα των ασθενών που περιμένουν εναγωνίως να μπουν στη λίστα για να χειρουργηθούν.

 3,541 total views,  4 views today