Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου, Βλαντίμιρ Πούτιν και Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το πρωί συμφώνησαν για την πλήρη επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των θερέτρων Χουργκάντα και Σαρμ Ελ Σέιχ.

Την ανακοίνωση έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου, Μπασάμ Ράντι. Οι πτήσεις στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου Χουργκάντα και Σαρμ Ελ Σέιχ είχαν διακοπεί μετά τη συντριβή στο Σινά τον Οκτώβριο του 2015 ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Πούτιν και Σίσι συζήτησαν θέματα τουρισμού

Σύμφωνα με τον Ράντι, «στη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων, πρωτίστως σε αυτά που έχουν σχέση με τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

Ο Αιγύπτιος ηγέτης, ανέφερε ο Ράντι, χαιρέτισε την επανέναρξη των πτήσεων και «εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση αυτή θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Τον Μάιο το άνοιγμα των πτήσεων από και προς την Αίγυπτο

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αίγυπτος δεν αναφέρεται ακριβής ημερομηνία για το πότε θα γίνει η επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων. Ωστόσο, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Inerfax είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι πτήσεις ενδέχεται να επαναληφθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης ζητήματα επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για την κατάσταση στη Λιβύη και για το αμφιλεγόμενο φράγμα στην Αιθιοπία.

 207 total views,  4 views today