Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών του Αιγαίου, με την οποία διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τους ανατέθηκε ο έλεγχος του μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, την έντονη αντίδρασή του για το θέμα εξέφρασε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι «μας πνίγει το άδικο, γιατί σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δε μπορεί συνεχώς να μπαίνουν τρικλοποδιές στην Αστυνομία».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρόκειται για μια αρμοδιότητα που είναι στη δικαιοδοσία του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κι ότι οι συνάδελφοι του μένουν έκθετοι -χωρίς καμία εκπαίδευση και μέτρα προστασίας- λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ήμασταν γιατροί, θα βρισκόμασταν στα Νοσοκομεία».

“Σταθήκαμε όρθιοι στις δομές, στον Έβρο, στο μεταναστευτικό, στην πανδημία μας έκοψαν τις άδειες και δουλεύαμε νυχθημερόν χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανένας αστυνομικός. Δε μπορεί όμως να τα αναλαμβάνουν όλα οι αστυνομικοί. Και δεν πήραμε κανένα επίδομα απολύτως. Μας πνίγει το άδικο. Γιατί το κάνουν αυτό στους Αστυνομικούς; Επειδή δε διαμαρτυρόμαστε;” υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή μας, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι “περιμένουμε να έρθουν δόκιμοι μόνο για το αεροδρόμιο που θα τους πετάξουν στη φωτιά για να κάνουν την πρακτική τους με 200 ευρώ”.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τη βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα στους συναρμόδιους υπουργούς από τους οποίους ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους ανατέθηκε σε αστυνομικούς ο έλεγχος covid-19 των εισερχομένων στη χώρα μας, για  ποιο λόγο οφείλουν οι αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους και μάλιστα χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος αστυνομικός;

 1,213 total views,  2 views today