Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη και την παράνομη μετακίνηση του στη Χάλκη, που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός, μιλώντας στον sky, τόνισε ότι “κάποιοι τώρα ψάχνουν για φθηνές δικαιολογίες”.

“Κάποιοι θέλοντας να προσπεράσουν τη σειρά των άλλων που περιμένουν καρτερικά να εμβολιασθούν, ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες. Το ότι παραγκώνισαν και αγνόησαν τους πολίτες, προσπερνώντας τη σειρά τους, δείχνει σε μεγάλο βαθμό αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, αλλά στον πολιτικό αντίκτυπο σημαίνει και κλονισμό της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Τι εμπιστοσύνη θα έχουν οι πολίτες στους πολιτικούς και την πολιτική; Όμως, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί εμείς σεβόμαστε τους νόμους και τους θεσμούς εν αντιθέσει με τον κ. Χατζημάρκο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γλυνός εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αφωνία που επέδειξε με την κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία με το βαθύ κόκκινο, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι λιγοστά στο νησί. “Κανείς δε μίλησε σε αντίθεση με τους δημάρχους των τεσσάρων νησιών που υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου -Καστελλόριζο, Σύμη, Χάλκη και Τήλο- που την πρώτη ημέρα αντέδρασαν όταν συμπεριελήφθησαν στον επιδημιολογικό χάρτη στην ίδια κατηγορία με τη Ρόδο”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Χατζημάρκος δε μίλησε για να μη δυσαρεστήσει την Κυβέρνηση.

“Σαν το καλό παιδί της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, γιατί θέλει να εμφανίζεται ως το καλό παιδί ανεξαρτήτως εξουσίας. Να μη ξεχνάμε ότι δε μίλησε ούτε όταν καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ούτε για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όταν ξεσηκώνονταν οι κοινωνίες στα νησιά, ούτε και τώρα για τις ιαματικές πηγές που τις υφαρπάζει το κράτος”, είπε καταλήγοντας.

 685 total views,  4 views today