«Η Γυναίκα σήμερα, ανοίγει νέα κεφάλαια στην σύγχρονη ιστορία και παρά τις ανισότητες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου χάρις στους αγώνες, την επιμονή και την προσήλωσή της, ξεπερνώντας τα εμπόδια στερεότυπων που παραμένουν βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία. Χρέος δικό μας είναι η διασφάλιση της Γυναίκας ως ισότιμου μέλους σε κάθε κοινωνικό σύνολο και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προκειμένου να μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή»

Αυτό υπογραμμίζει στο μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μάνωλης Γλυνός.

Αναλυτικά στο μήνυμα του αναφέρει τα ακόλουθα:

Σήμερα τιμούμε την ηρωίδα της καθημερινότητας, την γυναίκα, την κόρη, την αδελφή, την σύζυγο, την μητέρα, την εργαζόμενη, την φίλη, την συνάδελφο…

Τιμούμε τους αγώνες της που συνεχίζονται με καινούριους στόχους, σε άλλες συνθήκες και σε νέους τομείς έχοντας κατακτήσει το δικαίωμα να ανοίξει τα φτερά της και να διαπρέψει στις επιστήμες, στην τέχνη, στον πολιτισμό, παράλληλα με την αναντικατάστατη συμβολή της στην συνοχή της οικογένειας και της κοινωνίας.

Η Γυναίκα σήμερα, ανοίγει νέα κεφάλαια στην σύγχρονη ιστορία και παρά τις ανισότητες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου χάρις στους αγώνες, την επιμονή και την προσήλωσή της, ξεπερνώντας τα εμπόδια στερεότυπων που παραμένουν βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία.

Χρέος δικό μας είναι η διασφάλιση της Γυναίκας ως ισότιμου μέλους σε κάθε κοινωνικό σύνολο και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προκειμένου να μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το ουσιαστικό μας ενδιαφέρον δεν πρέπει να αποτυπώνεται μόνο με νομοθετήματα αλλά μέσα από την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων μέχρι αυτά να γίνουν βίωμα στους πατεράδες, στους συζύγους, στους συντρόφους, στους γιους και στους συναδέλφους τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων μέσα από εξειδικευμένες δράσεις, στοχευμένες πρωτοβουλίες. Αυτό είναι το δικό μας χρέος κι αποτελεί μία από τις βασικές μας επιδιώξεις ως αυριανής περιφερειακής αρχής.

 362 total views,  2 views today