«Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη και θα επιτύχει υπερήφανη νίκη και στις τέσσερις  προσεχείς εκλογές. Θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές με αυτοδυναμία. Θα νικήσει στις ευρωεκλογές και θα έχει πολύ περισσότερους ευρωβουλευτές. Θα θριαμβεύσει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές»

Στην υπερήφανη νίκη που θα πετύχει  η ΝΔ και στη συντριπτική ήττα που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές αναφέρεται  μεταξύ άλλων σε συνέντευξή που παραχώρησε στο skyrodos.gr o επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει ότι είτε σύντομα είτε λιγότερο σύντομα, το τέλος της κυβερνητικής διαδρομής του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο καθώς ο  ελληνικός λαός θα τον οδηγήσει με την ψήφο του στην αντιπολίτευση.

«Οι ευρωεκλογές –εκτός αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό- θα είναι οι πρώτες εκλογές που θα εκφραστεί η ελληνική κοινωνία. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσει μία ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση. Ένα μήνυμα τέλους. Λίγο πριν το οριστικό πολιτικό της τέλος στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα δώσει μία βροντερή απάντηση στην πολιτική εξαπάτηση Τσίπρα. Στα ατελείωτα ψέματα, στις αυταπάτες», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρεται  στην κρισιμότητα των  ευρωεκλογών, στις σχέσεις με την Τουρκία και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος στο μεταναστευτικό  και άλλα θέματα.

Η συνέντευξή του κ. Κεφαλογιάννη αναλυτικά:

 Είναι κρίσιμες οι προσεχείς ευρωεκλογές και γιατί;  Που πρέπει πραγματικά να βασίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα;

Όλοι μας οφείλουμε να διαβάσουμε σωστά την Ιστορία. Που μάλιστα είναι και πολύ πρόσφατη. Πριν 90 περίπου χρόνια στη Γερμανία μετά την πτώση της Δημοκρατίας της Βαιμάρης την εξουσία κατέλαβαν οι ναζιστές. Με λαικιστικές κορώνες και εθνικιστικά «κρεσέντο» οδήγησαν την Ευρώπη σε ένα αιματοβαμμένο πόλεμο. Με εκατομμύρια αθώους νεκρούς. Η Ενωμένη Ευρώπη μας πρόσφερε Ειρήνη και  Δημοκρατία. Αυτά πρέπει να διασφαλίσουμε. Αυτά πρέπει να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Όπως μας τα κληρονόμησαν οι γονείς μας. Ασφαλώς και αγαπάμε την Πατρίδα μας. Είμαστε Πατριώτες. Αλλά όπως είπε και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πριν λίγες εβδομάδες στην Αθήνα στη συνεδρίαση του ΕΛΚ: “Γεννήθηκα στη Βαυαρία, είμαι Γερμανός, το κοινό μας σπίτι είναι η Ευρώπη”.

Αλλά το κοινό μας σπίτι χρειάζεται ανακαίνιση. Πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό για όλους μας. Πιο ελκυστικό στους λαούς της Ευρώπης. Πρέπει να κάνει βήματα μπροστά, προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει, να εκπληρώσουμε τους οραματισμούς των εμπνευσμένων ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να προχωρήσουμε επιτέλους, στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στην Ευρώπη της μίας φωνής, της κοινής εξωτερικής πολιτικής, της κοινής πολιτικής για την ασφάλεια. Στην Ευρώπη που θα αποκτήσει επιτέλους ευρωπαϊκό στρατό. Που θα φυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Θα πρέπει να προχωρήσομε στην οικονομική ένωση. Στην τραπεζική ολοκλήρωση. Γιατί έχει μείνει “κουτσή” η ΟΝΕ. Έμεινε στο νομισματική και ξέχασε, έριξε στις καλένδες την οικονομική. Με αποτέλεσμα να πληρώσουμε, οι λαοί του Νότου και ιδίως η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πολύ βαριά την οικονομική κρίση.

Το ερώτημα των Ευρωεκλογών είναι ποια Παράταξη, ποια πολιτική ομάδα μπορεί όλα αυτά να τα κάνει πράξη. Σίγουρα, πάντως όχι αυτές οι πολιτικές ομάδες που βρίσκονταν πάντα απέναντι από την Ευρωπαϊκή ιδέα.

Θα πρέπει να αποτελέσουν οι ευρωεκλογές άτυπο δημοψήφισμα για τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι ευρωεκλογές –εκτός αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό- θα είναι οι πρώτες εκλογές που θα εκφραστεί η ελληνική κοινωνία. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσει μία ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση. Ένα μήνυμα τέλους. Λίγο πριν το οριστικό πολιτικό της τέλος στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα δώσει μία βροντερή απάντηση στην πολιτική εξαπάτηση Τσίπρα. Στα ατελείωτα ψέματα, στις αυταπάτες. Δεν ξέρω αν οι εκλογές θα είναι ένα άτυπο δημοψήφισμα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι το αποτέλεσμά τους δεν θα είναι αυταπάτη για τον κ. Τσίπρα. Θα είναι συντριπτικά κατά του. Δηλωτικό και εμφατικό ότι η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά πλήρους αποδρομής.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα ρισκάρει να διενεργήσει εκλογές το Μάιο ή θα καταφέρει να εξαντλήσει τον πολιτικό της χρόνο; Πως πορεύεται στις εκλογές η ΝΔ και ποιες οι εκτιμήσεις;

Ο Αλέξης Τσίπρας  ή θα προσπαθήσει να κάνει διαχείριση ήττας ή θα οδηγηθεί στην πλήρη πολιτική κατάρρευση. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όποτε και αν κάνει τις εκλογές θα ηττηθεί. Αν αποφασίσει να πραγματοποιήσει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές θα προσπαθήσει να συντηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό –αν και με την πολιτική αξιοπρέπεια δεν συναντήθηκαν ποτέ- που θα τον διατηρήσει αν και λαβωμένο βαριά στο πολιτικό σκηνικό. Αν πάρει το μεγάλο ρίσκο και πραγματοποιήσει τις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας κινδυνεύει να υποστεί όχι μόνο μία βαριά πολιτική ήττα αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. Μία βαριά στρατηγική ήττα. Και θα επανέλθει πολύ γρήγορα στα πραγματικά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ προ του 2012.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη και θα επιτύχει περήφανη νίκη και στις 4 προσεχείς εκλογές. Θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές με αυτοδυναμία. Θα νικήσει στις ευρωεκλογές και θα έχει πολύ περισσότερους ευρωβουλευτές. Θα θριαμβεύσει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Είτε πολύ σύντομα είτε λιγότερο σύντομα, το τέλος της κυβερνητικής διαδρομής του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο. Ο ελληνικός λαός θα τον οδηγήσει με την ψήφο του στην αντιπολίτευση.

Ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Παρόλα αυτά η χώρα είναι υπό επιτροπεία οι ιδιώτες και οι επιχειρηματίες στενάζουν. Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα ;

Τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση πανηγύριζε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Παίζοντας μία ακόμη κακοστημένη παράσταση. Γιατί δεν έχει μόνο δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις για δεκάδες χρόνια, έχει δεσμεύσει τη χώρα και τη ελληνική κοινωνία.

Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το μακρινό 2060 είναι εδώ. Το Υπερταμείο που έχει υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία μέχρι το 2114 είναι εδώ. Η υψηλή υπερφορολόγηση και των φυσικών και των νομικών προσώπων είναι εδώ. Οι βαριές ασφαλιστικές εισφορές είναι εδώ.

Ευτυχώς για τον τόπο και τους Έλληνες, ο Αλέξης Τσίπρας και οι αριστερόστροφες αγκυλώσεις σε πολύ λίγο δεν θα είναι πια εδώ.

Δυστυχώς οι συνέπειες από τις καταστροφικές του πολιτικές θα μας κατατρέχουν για πολύ.

Έχουν δοθεί λύσεις  στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ;

Λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών πραγματοποιώ επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα βρέθηκα στη Λέσβο και στη Χίο και με την ευκαιρία της επίσκεψής μου βρέθηκα στα Κέντρα Υποδοχής. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία, τον Ελληνικό Στρατό και τους απασχολούμενους στα κέντρα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν κάτω από πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες και ενίοτε απλήρωτοι. Η σημερινή κυβέρνηση, που άργησε πολύ να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ πρόσφυγα και μετανάστη –φοβάμαι ότι οι ιδεοληψίες του “λιάζονται και εξαφανίζονται” είναι εδώ- και παρά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μένουν αναξιοποίητα διατηρεί τα κέντρα υποδοχής υποστελεχωμένα.  Ευελπιστώντας, μόνο στον ηρωισμό των εκεί εργαζομένων, ένστολων ή πολιτικού προσωπικού. Η διαδικασία χορήγησης ασύλου παραμένει εξαιρετικά χρονοβόρα, και μπορεί να διαρκέσει δύο ή τρία χρόνια. Με αποτέλεσμα να έχουν “παγώσει” οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών που δεν τους χορηγείται άσυλο προς την Τουρκία και ουσιαστική η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επιστροφή των μεταναστών παραμένει ανενεργή. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχουν επιστραφεί στην Τουρκία λιγότερο από 100 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας μετανάστες.

Η ταχύτατη διαδικασία απόφασης για τη χορήγηση ή μη ασύλου είναι επιτακτική. Η άμεση επαναπροώθηση στους μετανάστες που δεν τους χορηγείται τελεσίδικα άσυλο είναι απαραίτητη. Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης δεν πρέπει να μείνει στα λόγια αλλά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στις χώρες πύλες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να φανεί στην πράξη. Όσο και αν φαίνεται παράξενο χώρες που έχουν κατηγορηθεί, όπως Αυστρία και η Σουηδία έχουν υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες. Ενώ η Πορτογαλία έχει υποδεχθεί λιγότερους από εκατό (!!!) Η στελέχωση της FRONTEX και αναβάθμιση του εξοπλισμού της είναι απαραίτητη ώστε να φυλάσσονται επαρκέστερα τα θαλάσσια σύνορά μας.

Ποιες οι θέσεις σας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής Τουρκίας;

Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε η Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Για πρώτη φορά στο Ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο αποφασίστηκε το οριστικό “πάγωμα” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη γείτονα. Η Ευρώπη και όλοι εμείς στην Ελλάδα επιθυμούμε μία ευρωπαϊκή Τουρκία. Που θα σέβεται πλήρως τις Αρχές και τις Αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης. Μία Τουρκία δημοκρατική και ειρηνική που θα αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητα στην περιοχή.

Αλλά δυστυχώς, και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως στην πρόσφατη Έκθεση Προόδου, η Τουρκία είναι μία χώρα που το Κράτος Δικαίου δεν λειτουργεί. Μία χώρα με σαφές έλλειμμα Δημοκρατίας. Που δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της.

Η πρόσφατη έκθεση -και δικαίως- ήταν καταπέλτης για την Τουρκία. Που καταδικάστηκε απερίφραστα για τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες κατά των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αρχές και Αξίες της Ευρώπης παραμένουν εδώ. Η Τουρκία με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας απομακρύνεται από την Ευρώπη.

Πρέπει να επανέλθουν  οι μειωμένοι συντελεστές  του ΦΠΑ στα νησιά ;

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ένα είδος ρουσφετιού στους κατοίκους τους. Ήταν η υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας στην ενίσχυση της νησιωτικότητας. Αυτή την κατάργηση όχι απλά την αρνηθήκαμε ως κυβέρνηση το 2014 αλλά ούτε καν το συζητήσαμε. Η ΣΥΡΙΖΑ τότε ως αντιπολίτευση μας λοιδόρησε θεωρώντας δεδομένο ότι με το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη –θυμίζω ήταν κάτω από 1 δις ευρώ, ενώ η “σκληρή» διαπραγμάτευση Τσίπρα των 17 ωρών κόστισε στην ελληνική κοινωνία 15 δις ευρώ- θα προχωρούσαμε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. “Οι προδότες, οι μερκελιστές, οι γερμανοτσολιάδες” δεν δέχθηκαν καν να την συζητήσουν. Την υπέγραψε με ευκολία ο σκληρός διαπραγματευτής που θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Και ο συνοδοιπόρος του ο πρώην μικρός κυβερνητικός εταίρος που ωρυόταν στα κανάλια ότι “μόνο πάνω από το πτώμα του θα καταργηθεί” και αν ποτέ καταργηθεί αυτός θα παραιτηθεί από κυβέρνηση και πολιτική.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος πήρε την απόφαση σας θυμίζω την απάντηση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σε σχετική μου ερώτηση ήδη από το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που τόνιζε ότι η κατάργηση ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η ουσιαστική κατάργηση της νησιωτικότητας είναι ένα μέτρο προς τη λάθος κατεύθυνση. Και πρέπει να αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις για να επανέλθει.

Ποιοι οι στόχοι σας στις ευρωεκλογές και ποιες οι δεσμεύσεις σας για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου; 

Σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου βουλευτές προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Δωδεκανήσων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να προβάλλουμε τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να ενεργοποιήσουμε κοινοτικά κονδύλια, να ενεργοποιήσουμε πόρους για φυσικές καταστροφές, όπως οι πρόσφατοι σεισμοί στην Κω.

Στόχος κάθε πολιτικού που σέβεται τους πολίτες, είναι η τιμή που του κάνει και η χαρά που του προσφέρουν οι συμπολίτες του, να μπορέσει να την επιστρέψει πίσω στους πολίτες στο ακαριαίο. Πραγματική προσφορά ουσίας. Με θετικό έργο. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

 548 total views,  2 views today